Terug

Gepubliceerd: woensdag 08 februari 2023

Een kijkje achter de schermen met... Miluska Dias & Nicole Westerkamp

Wij zijn C. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter C.? Medewerkers nemen je graag mee voor een kijkje achter de schermen. 

Vandaag het woord aan Miluska Dias & Nicole Westerkamp, organisatoren Kinderkunstdagen en medewerkers Backoffice/ Informatie en Ticketbalie.

Een kijkje achter de schermen met... Miluska Dias & Nicole Westerkamp

Wat doen jullie bij C.?

Naast onze functies bij de klantenservice organiseren wij de Kinderkunstdagen, voorheen bij Pier K, nu bij C.

Wij hebben de organisatie van deze dagen sinds 2016 overgenomen van de toenmalige afdeling. Wij organiseren de Kinderkunstdagen 3 keer per jaar; in de voorjaars-, herfst – en kerstvakantie. Deze dagen zijn bestemd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. We zijn verantwoordelijk voor de organisatie, de administratie én de uitvoering van deze dagen. 

Hoe lang werken jullie hier al?

14 en 15 jaar.

Wat is het eerste dat je doet als je werkdag begint?

Voorafgaand aan onze eerste Kinderkunstdag zijn wij al weken aan het voorbereiden. Docenten zoeken, scholen informeren, vrijwilligers inplannen, lokalen bespreken. Van te voren maken wij een indeling van de groepen per Kinderkunstdag, we verdelen de kids in drie groepen naar leeftijd. Er is plek voor maximaal 45 kinderen per dag. 

Op de eerste ochtend ontvangen we de vrijwilligers en docenten, we zorgen dat alle benodigde materialen klaar liggen en zetten de laatste puntjes op de i. We zorgen dat de versiering hangt, doen de boodschappen voor de lunch en om 9:45 uur druppelen de kinderen binnen. We ontvangen ze, stellen ze op hun gemak en dan houden wij een welkomstpraatje en nemen de regels en de planning van de dag door. Ook zorgen we dat de juiste groep aan de juiste docent wordt toegewezen. Als kinderen ongelukkig zijn in hun groep, proberen we ze te plaatsen in een andere groep. Tenslotte is onze voornaamste wens dat de kinderen het naar hun zin hebben.

Hoe ziet de rest van jullie werkdag eruit?

Wij deden tot een jaar geleden alles samen, van het plannen, organiseren en administreren tot het fysiek aanwezig zijn op de dag zelf. Sinds een jaar beperkt Miluska zich tot het administreren en communiceren met docent en klant. 

Nicole is elke Kinderkunstdag aanwezig om alles in goede banen te leiden en is het directe aanspreekpunt voor docent, vrijwilliger en kind. Zij wordt tijdens deze dagen ondersteund door Anne en Chi van de Informatie en Tickets balie.

Gaat er wel eens wat mis? Vertel!

Er gaat wel eens wat mis. Een docent die niet kwam opdagen waar wij niet van op de hoogte waren. Nicole heeft toen een workshop met de kleinsten gedaan. Gelukkig hadden we een backup vanaf de tweede ronde. Ook hebben we al eens een meisje gehad die haar arm brak en kinderen die ziek werden en de boel onder spuugden. Maar meestal gaat alles goed, omdat we ons heel goed voorbereiden. We kunnen ons eigenlijk geen missers veroorloven met 45 kinderen in het pand.

Met wie zou je meer willen samenwerken 

Nog meer met elkaar.

Zijn er interessante feitjes over jouw vakgebied?

Per kinderkunsteditie worden er 480 broodjes en 3 kilo kaas gegeten, 540 bekertjes limonade geschonken en de kids verorberen tijdens deze drie dagen ook nog eens 135 zakjes chips en 3 kilo appels.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

We gaan regelmatig samen naar een museum, restaurant of plannen een avondje theater, film, of concert.

Los van elkaar zit Miluska graag met haar handen in de aarde en Nicole heeft een nieuwe hobby in padel gevonden.

 

Op de foto zie je van links naar rechts: Anne, Nicole, Chinet en Miluska

Tips van Nicole en Miluska

Nicole: ik ben dol op theaterconcerten en cabaretiers en wil graag weer een cursus doen. Beeldhouwen staat op het verlanglijstje.

Miluska: ik wil graag weer eens een optreden in het poppodium bijwonen. Ook heb ik een heimelijke wens om ooit een cursus drums en ballet barre workout te gaan doen.

Tips van Nicole en Miluska

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media