Terug

Gepubliceerd: maandag 12 februari 2024

De bibliotheek van Cpunt organiseerde de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd voor gemeente Haarlemmermeer. Tweeëntwintig voorleeskampioenen uit groep 7 en 8 van evenzoveel basisscholen deden mee aan dit voorleesfeest. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met alle bibliotheken.

Twee winnaars


De kinderen gingen de strijd met elkaar aan in de theaterzaal van Cpunt, waarna een deskundige jury twee winnaars bepaalde. Alle lezers waren al erg goed, want zij hadden gewonnen op hun eigen school. De jury vond dat iedereen met een fijn geluid en duidelijk voorlas, en had het ontzettend moeilijk met de keuze. Dion kon volgens jury de verschillende personages heel goed verbeelden, door zijn eigen stem te gebruiken, Vayèn ging al lezend zelf ook helemaal op in haar fragment, waardoor het verhaal nog beter overkwam op het publiek en jury. 
 

Kwartfinale


Op 13 maart mogen de winnaars meedoen met de (regionale) kwartfinale waar een bekende kinderboekenschrijver in de jury zal plaatsnemen. Zij hopen dan een ronde verder te komen en uiteindelijk te belanden in de landelijke finale. Alle deelnemers zijn naar huis gegaan met een oorkonde, medailles én hopelijk de stimulans om vooral te blijven lezen.

Volgende keer ook meedoen met de Nationale Voorleeswedstrijd? Neem dan contact op met ons team van educatie educatie@cpunt.nl

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media