Terug

Gepubliceerd: woensdag 27 september 2023

Nova College leest in samenwerking met Cpunt

Van 15 t/m 24 september is de Boekenweek voor Jongeren. Om lezen onder jongeren te stimuleren organiseert Nova College onder de titel ‘Nova Leest’ bijeenkomsten met schrijvers en studenten, in samenwerking met C. en de bibliotheken Zuid-Kennemerland, IJmond Noord en Amstelland. 

Onlangs tekende Monika van der Ent, directeur Culturele en Educatieve Producties van C., deze langdurige samenwerking met Harry Bemelmans, directeur Campus Haarlemmermeer.

Nova College leest in samenwerking met Cpunt

De laatste jaren gaat het slecht met de leesvaardigheid van kinderen en jongeren. Uit internationale onderzoeken blijkt dat het leesniveau steeds verder daalt, ook ten opzichte van andere landen. Niet alleen landelijk is er daarom steeds meer aandacht voor het lezen, ook het mbo in onze regio heeft het verbeteren van de leesvaardigheid als speerpunt. 

Nova Leest
Het Nova College werkt sinds enkele jaren samen met de bibliotheken van C., Zuid-Kennemerland, IJmond Noord en Amstelland aan het leesoffensief ‘Nova Leest’. Studenten krijgen tijdens de lessen tijd om in zelfgekozen boeken te lezen. Daarvoor stellen de leesconsulenten van de bibliotheken en de docenten een collectie aansprekende boeken samen. Daarnaast organiseren ze leesbevorderende activiteiten en wisselen ze kennis uit via werkgroepen en trainingen. 

Schrijvers op bezoek
Tijdens de Boekenweek voor Jongeren bezochten bekende en minder bekende auteurs de opleidingen en gingen ze in gesprek met studenten. Khalid Boudou kwam 18 september naar de Nova Campus Beverwijk. Hij is onder meer schrijver van de verfilmde boeken Het Schnitzelparadijs, De President en Pizzamaffia. Schrijver en oud-collega Asis Aynan bezocht 20 september studenten Kind en Educatie op de Nova Campus Haarlemmermeer. En op Nova Campus Haarlem gaf schrijfster en lerares Anke Kranendonk op 22 september een workshop aan studenten Kind en Educatie. 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media