Terug

Gepubliceerd: donderdag 16 maart 2023

Christian en Didier winnaars Nationale Voorleeswedstrijd

Elf basisscholen streden woensdag 15 maart bij C. in Hoofddorp om de titel ‘Voorleeskampioen van Noord Holland’ Zij namen deel in de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Didier Feenstra van de Spaarneschool uit Spaarndam en Christian Habib van de Brandaris uit Haarlem zijn de grote winnaars. Zij gaan door naar de finale in de Oba in Amsterdam. 

Christian en Didier winnaars Nationale Voorleeswedstrijd

Deelnemers

In de lokale ronde wonnen Gideon van der Voorn en Danisha Witteman, beiden uit Nieuw-Vennep. 
Bekijk daarover dit bericht. 

Deze ronde deden de volgende kinderen mee:

-Yara Knol van basisschool St. Leonardus uit Heemskerk 
-Gideon van der Voorn basisschool De Wikkeling uit Nieuw-Vennep 
-Mika Nickolson basisschool De Regenboog uit Kortenhoef 
-Leyla Sögütlü basisschool De Wadden uit Haarlem 
-Danisha Witteman basisschool De LinQ uit Nieuw-Vennep 
-Didier Veenstra basisschool Spaarneschool uit Spaarndam 
-Juliette Meyer-Leusink basisschool Bosbeek, Santpoort-Noord 
-Christian Habib, basisschool De Brandaris uit Haarlem 

Jury

De jury bestond uit: Leontien de Graauw (inspreker van audioboeken), Swaentje van Sprundel (bibliotheek-programmeur van C.) en Kevin Hassing (kinderboekenauteur). De presentatie was in handen van Frank de Kleer.

VIP room

De dag was weer één groot voorleesfeest waarbij alle deelnemers al voorleeskampioen waren.   Alle deelnemers vertelden waarom ze hun boek hadden uitgezocht, daarna mochten zij een fragment laten horen uit hun favoriete kinderboek. Nadat alle voorlezers hun fragment hadden laten horen, trok de jury zich terug om de lastige beslissing te nemen. Alle deelnemers zijn naar huis gegaan met een oorkonde, medaille én hopelijk de stimulans om vooral te blijven (voor)lezen. 

Op naar de finale

De regionale finalisten Christian en Didier strijden om een plek in de provinciale finale die plaatsvindt op 5 april 2023 in Openbare Bibliotheek Amsterdam. De voorlezer die daarbij als beste uit de bus komt, vertegenwoordigt Noord-Holland tijdens de zinderende landelijke finale op 24 mei 2023 in TivoliVredenburg te Utrecht. Hun ouders, klasgenoten en leerkrachten zijn van harte welkom om hen te komen aanmoedigen. 

Jubileum

De bibliotheek van C. organiseerde zoals altijd, de lokale voorronde én de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De dagen hadden een extra feestelijk tintje door het dertigjarig jubileum van de voorleeswedstrijd. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met bibliotheken.

Ook meedoen met de Nationale Voorleeswedstrijd? 

Neem dan contact op met ons team educatie educatie@cpunt.nl.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media