Terug

Gepubliceerd: maandag 08 januari 2024

De Nationale Voorleesdagen 2024

Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari vinden de Nationale Voorleesdagen 2024 plaats. Een groot boekenfeest voor kinderen vanaf 2 jaar, want met voorlezen begint een leven lang leesplezier. Het 'Prentenboek van het Jaar' is 'Help! Een verrassing!', geschreven door Miriam Bos. Tijdens de Nationale Voorleesdagen maken docenten en kinderen van lezen een feestje met een leuk en vooral gezellig programma! Doe je ook gezellig mee?

De Nationale Voorleesdagen 2024

Activiteiten voor de allerkleinsten (2+)

Voorleesontbijt in de bieb (met (groot)ouders)
Woensdag 24 januari om 10.00 uur
Luister naar de mooiste verhalen onder het genot van een heerlijk ontbijtje/brunch. De speciale voorleesgast Fleur van der Weel komt vertellen over haar boek Knoeipoezen. 

'Help! Een verrassing!' in de bieb
Woensdag 24 januari om 15.00 uur
Het prentenboek van het jaar wordt feestelijk voorgelezen in de bibliotheek met een Kamishibai, een Japans vertelkastje. Met elkaar leren kinderen het liedje dat speciaal voor dit prentenboek is geschreven.

Voorleestour: onze wethouders lezen voor!
Woensdag 31 januari om 15.00 uur
Cpunt krijgt hoog bezoek van wethouders Charlotte van der Meij, Charif El Idrissi, Marja Ruigrok en Marjolein Steffens-van de Water. Ze komen voorlezen uit de mooiste prentenboeken in de bibliotheken van Cpunt in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Floriande en Zwanenburg. 
Op vrije inloop.

Kids Crea Café: Maak je eigen verrassing!
Woensdag 31 januari om 15.00 uur
In deze Kids Crea Café luisteren kids naar het prentenboek van het jaar 'Help! Een verrassing!', geschreven door Miriam Bos. Daarna maken kinderen een eigen bijzondere verrassing en toveren ze heerlijke muffins om tot echte vossentraktaties. 
Meedoen is gratis, graag wel aanmelden.

Poppentheatervoorstelling: Help! Een verrassing!
Zaterdag 27 januari om 10.30 uur
August de vos krijgt een verrassing van Suus. Wat zou dat zijn? Suus houdt van grote, drukke, spannende dingen. August houdt van rustige en veilige dingen... Help! Wat nu? Poppenspeler Jogchem Jalink (Sesamstraat, de Boterhamshow, Patsboemkledder) brengt het verhaal over twee verschillende vriendjes letterlijk tot leven met mooie liedjes en dierenpoppen. 'Help! Een Verrassing!' is gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het jaar van Miriam Bos (Uitgeverij Lemniscaat). De voorstelling wordt speciaal gemaakt voor de Nationale Voorleesdagen 2024. 
Aanmelden.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media