Terug
The Effect

The Effect

ft. Trev Lukather, Nic Collins, Steve Maggiora & Emmet Stang

Support: PYRO
Pop/Rock Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Eens in de zoveel tijd kruisen paden elkaar op precies het juiste moment op precies de juiste plaats. De leden van The Effect - Trev Lukather [gitaar, producer], Nic Collins [drums], Steve Maggiora [toetsen] en Emmett Stang [leadzang] - vonden elkaar op het perfecte moment. Soortgelijke ervaringen in de muziekindustrie zorgden voor een onmiddellijke band tussen deze muzikanten. Elk lid had kilometers op de weg afgelegd en talloze uren in de studio in zijn eentje doorgebracht. Nu komen ze samen als The Effect.

Zoals het verhaal gaat, ving Trev in 2018 een optreden van Phil Collins op in The Forum in LA en kreeg hij het nummer van Nic. Vijf jaar later belde Trev Nic terwijl hij in 2023 vastzat in Florida. Tijdens het daaropvolgende diner klikte het als lang verloren familieleden.

Kort daarna verwelkomde het duo Steve in de kudde. Trev en Steve hadden natuurlijk een langdurige vriendschap en creatieve samenwerking onderhouden, en Steve had ook een ongelooflijk cv opgebouwd, waarbij hij niet alleen met Toto opnam, maar ook met Steve Lukather, Marc Broussard, Daniel Powter, Natalie Imbruglia, Joshua Radin en meer. Als door het lot dook Emmett op in Trev's Instagram-feed met een internetbrekende cover van Peter Gabriel's 'In Your Eyes'. In een ander moment van goddelijke interventie was de laatste toevallig het huwelijkslied van Trev. Dus Trev stak ook zijn hand uit, ook weggeblazen door de andere covers van Emmett. De muzikanten kwamen samen in Trev's thuisstudio in Los Angeles voor "bandcamp" en leerden onmiddellijk, zich verzamelend rond een kenmerkend geluid.

The Effect introduceert deze visie met de single 'Unwanted'. Pulserende toetsen maken plaats voor een hoofdknikkende vervormde riff terwijl Emmett's dynamische levering aanhoudt. Het momentum culmineert in een torenhoog refrein als hij vraagt: "Hou ik ervan om me ongewenst te voelen?" Tussen de donderende ritmes van Nic door sluit Trev het nummer af met een gierende en zwevende solo.

Support: PYRO

PYRO, geprezen als "een vurige show zoals rock altijd bedoeld is", brengt sinds 2018 frisse, melodieuze rock naar Europa. Bas Soetens, een Brabantse songwriter, zanger en producer, is de drijvende kracht achter PYRO. Met energieke optredens levert PYRO avonden vol smerige baslijnen, grote drums en meezingrefreinen. Bas speelt live met zijn broer en langdurige vrienden, en de band staat bekend om het betrekken van speciale gastmuzikanten en het publiek bij hun optredens. Bereid je voor op meezingen, rocken en verbinding maken met deze geweldige Nederlandse band.

49404
49547

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media