Terug
Rootscafé: Robbert Duijf

Rootscafé: Robbert Duijf

Puur, oprecht en vol passie
Blues/Roots Gratis Concerten

Elke donderdag is het live muziekavond in het café. De tweede donderdag van de maand staat in het teken van rootsmuziek: folk, blues, americana en/of country! Deze keer met Robbert Duijf.

LET OP: Hoewel het café vanaf 15.00 uur geopend is, begint de show om 21.00 uur. Schuif gezellig aan en kom vooraf vast genieten van een hapje en een drankje.

Hij brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie. Zijn stem is rouw en vol overgave. Door vanuit zijn hart te zingen en te spelen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek. In zijn shows als soloartiest, duo of met zijn band, vertelt hij verhalen met een boodschap. Samen zingen, lachen, klappen en ook een traan wegvegen, muziek die verbindt en je goed laat voelen. Juist in deze tijd is dit enorm belangrijk! 

Je herkent hem en zijn muziek in dit verhaal:

“De term gospelmuziek ontstond waarschijnlijk in de jaren 20. Op de katoenvelden was het voor de slaven niet toegestaan om met elkaar te praten, zingen mochten ze echter wel. Zo ontstonden liederen van hoop en bemoediging, ze werden verrijkt met ritmische invloeden uit de blues. Gospelmuziek wordt gekarakteriseerd door geïmproviseerde, verhalende passages en extravagante expressiviteit. De overdracht van gevoelens, de eigenheid van de zanger, zijn durf om zich bloot te geven dankzij de herkenning en ondersteuning van de toehoorders, dat is wat gospelblues in zijn puurste vorm inhoudt. Dat is ook wat gospelblues onderscheidt van andere muziekgenres, het roept een gemeenschapsgevoel op en zorgt voor verbinding.” 

Met ‘Love To See You Cry’ zet de band dan ook een passievol out-of-the-box bluesnummer neer. Een nummer over onvoorwaardelijke liefde. De boodschap is dan ook: we zijn te kort hier op deze aarde voor ruzie, afgunst, jaloezie of ego’s! 

48138

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media