Terug

Pia Douwes e.a.

Tickets
Pia Douwes e.a.

Pia Douwes e.a.

Master Class

Tickets
Theater Toneel/Muziektheater
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Broadwayhit Master Class in Cpunt in Hoofddorp.

Pia Douwes kruipt in de huid van één van de grootste operadiva’s aller tijden, Maria Callas. In Master Class van succesauteur Terrence McNally speelt Douwes de beroemde zangeres, met muziek van Verdi, Puccini en Bellini, in een prachtig en bekroond stuk over divagedrag, passie voor muziek en foute mannen.

Om half acht ’s avonds geven scenarioschrijver Lex Passchier (Oogappels, Diepe gronden) en theaterprogrammeur Katja Brenninkmeijer een inleiding over deze voorstelling. 

De inleiding is gratis, wel graag aanmelden.

Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend. Callas confontreert drie van haar operastudenten genadeloos met hun muzikale tekortkomingen. Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn, Callas pepert het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit. 

Master Class won meerdere prijzen, waaronder een Tony en Drama Desk Award, kreeg in Nederland unaniem lovende recensies, een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en werd geselecteerd voor het Theaterfestival. 

Master Class heeft wereldwijd indrukwekkende hoofdrolspelers op haar naam staan. Zo speelde Zoe Caldwell, Audra McDonald en Patty Lupone de voorstelling op Broadway, waarbij laatstgenoemde ook op West End de rol voor haar rekening nam. Roman Polanski nam in Parijs de regie voor zijn rekening en in Australië werd Maria Callas tot leven gebracht door Maria Mercedes.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media