Terug
GBH

GBH

Legendarische Britse punk uit Birmingham

Metal/Punk/Heavy Favoriet Topklasse Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Kenners roemen GBH als de grondleggers van de Britse streetpunk, samen met tijdgenoten als Discharge en The Exploited. De band is sowieso één van de meest invloedrijke punkbands aller tijden. Hun harde, eerlijke en met zelfspot doorspekte stijl beïnvloedde naast de hardcore ook de ontwikkeling van de trash- en de speedmetal, en weer later zelfs bands als Nirvana, Queens of the Stone Age en Rancid.

Het album ‘Momentum’ uit 2017 is het laatste wapenfeit van GBH. De vertrouwde hardcore punk is hoorbaar. Maar dat is niet alles. “Ik ben altijd al bezig geweest met classic rock-‘n-roll”, zegt gitarist Jock, “en ik laat me inspireren door bands als Thin Lizzy en Status Quo.” Het resultaat is te horen op nummers als ‘Blue Sky Thinking’, met een opening die oplost in een klassiek straatpunkkoor. “Dat is één van onze favorieten”, bevestigt frontman Colin.

Voor deze tour ligt de aandacht echter vooral op het in 1984 verschenen album ‘City Baby’s Revenge', een furieus antwoord op de twee jaar eerder uitgebrachte debuutplaat ‘City Baby Attacked by Rats’. Beide albums gelden als instant klassiekers, waarop de band hun kenmerkende sound vond.

Let op: Kaarten zijn online alleen te koop via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen per verkoopkanaal.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media