Over ons

Bij Cpunt komen kunst en cultuur tot leven!

Kunst en cultuur raken, brengen verwondering en maken het ons mogelijk de wereld op een andere manier te zien. Tegelijkertijd zorgen kunst en cultuur voor verbinding tussen diverse groepen, stimuleren zij ontmoetingen en maken zij problemen bespreekbaar. Zij houden een ons spiegel voor en bevorderen het creatieve vermogen van de samenleving.

In deze tijd van globalisering, individualisering, toenemende technologieën, groeiende ongelijkheid, polarisatie en de gevolgen van de covidpandemie winnen kunst en cultuur aan waarde en urgentie. Deze waarde overstijgt de individuele betekenis. Daar waar culturele voorzieningen zijn, is beter onderwijs, zijn betere voorwaarden voor volksgezondheid, is er minder criminaliteit en is er een actievere deelname van burgers aan de samenleving. De aanwezigheid van kunst en cultuur heeft daarom langdurig positieve effecten op de plaatselijke economie en het leefklimaat.

Onze missie en visie

Cpunt biedt een bruisende, inspirerende en open omgeving voor kunst, cultuur, ontspanning en kennis. Op deze terreinen vervullen we een spilfunctie binnen de gemeente: iedereen uit Haarlemmermeer en omgeving is welkom bij Cpunt!

Cpunt is de gastvrije, culturele inspirator in Haarlemmermeer die mensen, organisaties, diensten en activiteiten met elkaar verbindt. Wij programmeren, produceren, innoveren, experimenteren en zijn dienend aan ons hele netwerk. Cpunt is een ondernemend en cultureel ambassadeur voor Haarlemmermeer in de MRA en op nationaal niveau.

Onze missie en visie

Onze kernwaarden

  • Wij zijn gastvrij: de bezoeker is een welkome gast die met aandacht ontvangen wordt en professioneel geholpen wordt.
  • Wij zijn inspirerend: ons aanbod verrast, verbaast, maakt nieuwsgierig en speelt in op maatschappelijke thema’s.
  • Wij zijn verbindend: Cpunt verenigt de eigen functies én is de culturele spil binnen de gemeente. Zo verbindt Cpunt een grote diversiteit aan mensen en organisaties. Met cultuur verrijkt en versterkt Cpunt de samenleving.
  • Wij zijn ondernemend: Cpunt ziet en benut kansen en creëert daarmee waarde voor zichzelf en voor anderen.
Onze kernwaarden

Beleid en bestuur

Cpunt onderschrijft de Governance Code Cultuur en beschikt over de culturele ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Lees meer over ons beleid en het bestuur en bekijk onze plannen en rapportages.

Meer over ons beleid en bestuur
Beleid en bestuur

Persinformatie

Heb je persgerelateerde vragen? Neem contact op met onze persafdeling via pers@cpunt.nl of bel 023-5563700. 

Meer persinformatie
Persinformatie

Werken bij Cpunt

Werken in de cultuursector? Cpunt biedt een inspirerende werkomgeving die voortdurend in ontwikkeling is. Waar je de ruimte krijgt om jouw talenten te ontplooien. Bekijk onze vacatures, vrijwilligers- of stageplaatsen. 

Meer over werken bij Cpunt
Werken bij Cpunt

Artist in Residence

Word onze nieuwe ‘artist in residence’ en ontvang een op maat gemaakte studiebeurs t.w.v. €5000!

Meer over Artist in Residence
Artist in Residence

Partners en sponsoren

Cpunt is een inspirerende plek voor beleving, ontmoeting, verbinding en ontwikkeling. Het is een ondernemende organisatie die bruist van de plannen en ambities om Haarlemmermeer te inspireren en te verrijken. Om die reden hechten wij grote waarde aan een nauwe samenwerking met bedrijfsleven, fondsen en particulieren.

Partner of sponsor worden
Partners en sponsoren

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media