Komende exposities

Inktspotprijs 2022 - Februari 2023

De expositie laat de beste politieke tekeningen van het parlementaire jaar zien!

Ieder jaar wordt de Inktspotprijs toegekend aan de beste politieke tekening van het jaar. Stichting Pers en Prent ontving dit jaar 128 inzendingen van 43 tekenaars. Jip van den Toorn won de prijs met de tekening Milieubewust, waarin menselijke hypocrisie in tijden van klimaatverandering centraal staat.  De oorlog in Oekraïne, de inflatie en de steil oplopende gasprijzen zijn belangrijke thema’s naast talloze andere. Genomineerden: Wetenschap is ook maar een mening van Jos Collignon, Milieubewust van Jip van den Toorn, Roe versus Wade van Tjeerd Royaards, Het leesplankje van Baudet van Marco Jeurissen en Het boerenprotest van Pieter Geenen.

Afb. Jip van den Toorn

Inktspotprijs 2022 - Februari 2023

Het Lichaam wil ook wel eens wat - Maart/April 2023

In deze tentoonstelling is het menselijk lichaam het uitgangspunt. De getoonde werken zijn gemaakt vanuit een persoonlijk perspectief. Lichamelijkheid is vaak direct tastbaar. Soms ook is het lichaam de fysieke verbeelding van psychisch ongemak; een aantal kunstenaars laten dit op humoristische wijze zien. En hoe zit het dan met het lichaam zelf? Heeft het lichaam een eigen wil, dat ze geen controle meer toelaat door de beknelling van de geest? Deze en andere vragen worden opgeroepen door de diversiteit van het werk en de verschillende uitgangspunten van de kunstenaars.

Kunstenaars: Jans Muskee, Jurgen Winkler, Ton Zwerver, Su Melo, Judith Vossen, Nynke Deinema en Anika Hochstenbach

Beeld: Jans Muskee Tong 2015 , oliepastel op papier op paneel

Het Lichaam wil ook wel eens wat - Maart/April 2023

Heugenis - April/Mei 2023

De betekenis van het begrip herinneren kent in filosofische zin heel veel verschillende hoedanigheden. Rond 4 en 5 mei staat de herinnering vooral in het teken van oorlog en vrijheid. Jaren geleden was dat heel specifiek de tweede wereldoorlog. De laatste jaren is het begrip ‘herinneren’ breder en staat de contemplatie van 4 mei steeds vaker in relatie tot grote (meestal gewelddadige) politieke en maatschappelijke gebeurtenissen.

In Heugenis is werk van kunstenaars te zien  waarin herinneren en bevrijding een beeldende factor van belang is.

Heugenis - April/Mei 2023

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media