Terug

Aniek Mommers


Al van kleins af aan heb ik een grote passie voor zingen, dansen en acteren. Op mijn 12e ging ik voor het eerst naar een musical en ik was meteen verkocht: Dit is wat ik wil! In de laatste jaren van de middelbare school volgde ik in het weekend lessen bij de Musicalfactory in Tilburg en de vooropleiding Musicaltheater. In 2014 werd ik aangenomen op de opleiding Musicaltheater van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, waar ik 4 jaar later afstudeerde.

In 2018 was ik te zien als Anouk in de thrillermusical ‘Shock’ en een jaar later was ik werkzaam als zangeres op een cruiseschip van TUICruises. Ook was ik op tv te zien in het 2e seizoen van het programma ‘I can see your voice’. In 2022 maakte ik mijn debuut in het Duitse werkveld als Elsa in ‘Die Eiskönigin, die Musikshow auf Eis’.

Naast uitvoerend werk, heb ik bij verschillende theaterscholen gewerkt als musical/dansdocent. Ik vind het heerlijk om mijn passie voor het vak te delen met anderen en de liefde voor musical bij anderen aan te wakkeren. Ik ben ervan overtuigd dat dans voor iedereen is en dat vind ik dan ook het belangrijkste in mijn lessen. Het gaat er bij mij niet om dat je de allerbeste danser ter wereld wordt of dat je een perfecte dubbele pirouette kunt uitvoeren. Elke leerling is anders en elke leerling beweegt anders. Mijn focus ligt op het ontdekken wat je lichaam allemaal kan en leren hoe je dit kunt controleren. En het allerbelangrijkste: hoe je door middel van dans een verhaal kunt vertellen en emoties kunt overbrengen op je publiek. Dat is waar het wat mij betreft om draait bij dans en musical!

Kijk ook eens op mijn website: www.aniekmommers.nl of volg mij via YouTube of Instagram: @aniekmommers
 

Cursussen van deze docent

Musical voorselectie 12-14 jaar

Musical voorselectie 12-14 jaar

Wil je de beste ontwikkeling van je basisvaardigheden in de vakken dans, zang en theater? Doe mee!

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media