Terug
Kunstbeschouwing

Kunstbeschouwing

Ontdek de wereld achter het kunstwerk
Proefles aanvragen
18-99 jaar 15 lessen

Kunst geeft een expressie aan menselijke ervaringen. Kijken naar en praten over kunst verbindt en geeft verdieping aan de wereld om je heen. Ontdek met deze cursus wat jij nog meer kan ontdekken in je favoriete kunstwerken.

Kunstbeschouwing is het aandachtig bekijken en onderzoeken van kunst. In deze cursus gaan we een gevarieerde selectie beeldende kunstwerken analyseren. Hoe kijk je nou eigenlijk naar kunst? Wat wil de kunstenaar ermee zeggen? En hoe vertaal je dat naar jouw eigen beleving? Tijdens elke les waar een nieuw onderwerp centraal staan, zullen we dieper ingaan op diverse methodes van kunst beschouwen, de kunsttheorie en filosofische denkbeelden over kunst. 
En waar kan je beter kunst ervaren dan op de plekken waar het allemaal gebeurt? Afhankelijk van het aanbod in tentoonstellingen zullen we in de cursusreeks een of meerdere keren een museum bezoeken. Hierover meer informatie tijdens de lessen.

Gesprekken en discussies spelen een belangrijke rol in de cursus. Ook is er binnen de cursus ruimte voor eigen inbreng van leerbehoeftes. Als je je bijvoorbeeld meer wil verdiepen in specifieke kunststromingen of in het schrijven over kunst, geef het aan. Dan kijken we hoe we het kunnen inbouwen in de cursusreeks. 

Docent(en): Romy Zwart

19 januari tot 31 mei 2024

vrijdag
14.00 - 15.30
C. Nieuw-Vennep
Jonger dan 21 jaar (18 tot 20 jaar)

€ 162,50

Inschrijven
21 jaar of ouder (21 tot 99 jaar)

€ 195,00

Inschrijven

Wanneer je om financiële redenen niet mee kan doen aan culturele activiteiten, dan is het via Stichting Leergeld, Het Jeugdcultuurfonds of Haarlemmermeer doet mee wellicht wel mogelijk om een cursus te volgen. Ben je op 1 augustus voorafgaand aan het cursusseizoen niet ouder dan 27 jaar én volg je een voltijdse MBO-, HBO- of WO-opleiding? Maak dan gebruik van onze studentenkorting van 25% op alle cursussen. Meer informatie.

Docenten

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media