Terug
Cultuurgeschiedenis

Cultuurgeschiedenis

Bouwkunst in Nederlandse dorpen en steden II
Proefles aanvragen
18-99 jaar 10 lessen

Geschiedenis en karakter van de gebouwde omgeving. In het nu alweer dertigste jaar dat kunsthistoricus en publicist Ad van der Blom zijn cursussen Cultuurgeschiedenis verzorgt, gaan we dit hele seizoen bewust (maar virtueel) om ons heen kijken naar de vertrouwde gebouwde omgeving.

 Architectuur is feitelijk kunst die gewoon (gratis) op straat te zien is. Vaak beseffen we, rondlopend in onze winkelstraten, lanen en stegen niet of nauwelijks hoeveel artistieke prestaties hier eeuwenlang geleverd zijn, door zowel bekende als onbekende of anonieme ontwerpers en vaklieden. In deze cursus gaat het om het onderkennen en waarderen van de vele stijlkenmerken en andere kwaliteiten van onze bebouwing, aan de hand van voorbeelden uit een twintigtal steden en dorpen. Hierbij worden ook geschilderde en in prent gebrachte stadsgezichten betrokken voor een betrouwbaar beeld van de oorspronkelijke situatie. 

Docent(en): Ad van der Blom

2 februari tot 13 april 2023

donderdag
20:00 - 22:00
C. Nieuw-Vennep  
Jonger dan 21 jaar
€ 131,50
21 jaar of ouder
€ 159,50

Wanneer je om financiële redenen niet mee kan doen aan culturele activiteiten, dan is het via Stichting Leergeld, Het Jeugdcultuurfonds of Haarlemmermeer doet mee wellicht wel mogelijk om een cursus te volgen. Ben je op 1 augustus voorafgaand aan het cursusseizoen niet ouder dan 27 jaar én volg je een voltijdse MBO-, HBO- of WO-opleiding? Maak dan gebruik van onze studentenkorting van 25% op alle cursussen. Meer informatie.

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media