Collectie

Collectie

Direct zoeken in de catalogus

Eindeloos veel boeken

Laat je online inspireren en bekijk hieronder de boekentips. Ook in de Bibliotheek Wise app vind je alle nieuw binnengekomen boeken en kun je boeken reserveren. Of kom langs in een van onze vestigingen en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de collectie. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen en te adviseren. 
 

Bij de ‘Toptitels’ in de bibliotheek vind je de best verkochte boeken van bekende schrijvers. 

Ben je slecht ter been en daardoor langere  tijd niet in staat om boeken te halen in de bibliotheek? Kijk dan eens bij onze service: Bibliotheek Aan Huis. 

Boekentips
Eindeloos veel boeken

E-books en luisterboeken

Met een lidmaatschap bij de bibliotheek heb je toegang tot duizenden e-books en luisterboeken voor alle leeftijden. Zo heb je altijd je favoriete boeken binnen handbereik op je e-reader, tablet, laptop of telefoon. 

De e-books en luisterboeken vind je op onze website of in de app van de Online Bibliotheek. 

Ontdek hoe het werkt
E-books en luisterboeken

Voor de allerkleinsten

Met lezen kun je niet vroeg genoeg beginnen. Wij hebben speciale boekjes in onze collectie voor baby's, peuters en kleuters. Als je jouw baby of peuter lid maakt van de bibliotheek, krijg je van ons een Boekstart-koffertje met een paar boekjes voor thuis cadeau!

Alles voor de kleintjes
Voor de allerkleinsten

Digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes

Digitale prentenboeken zijn bestaande prentenboeken, waar bewegende plaatjes, stemmen en muziek bij zijn gemaakt. Dat geeft plezier en het is goed voor de taalontwikkeling. Deze zijn al voor jonge kinderen beschikbaar. 

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen én heel handig als je zelf even geen tijd hebt. 

Op zoek naar een buitenlandse taal? Prentenboeken in maar liefst 31 talen vind je op WorldStories.

Gebruik digitale prentenboeken samen met het echte boek. Op diverse prentenboeken in de bibliotheek vind je een sticker met een QR code, hiermee vind je het boek terug in de digitale Voorleesboekhoek. 

Ontdek meer
Digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes

Voor de jeugd

Bij de Jeugdbibliotheek vind je een boek om lekker bij weg te dromen, een spannend verhaal op jouw leesniveau. Je vindt er ook informatie en filmpjes voor een schoolopdracht zoals werkstukken en spreekbeurten. Klik op je leeftijd en ontdek wat de Jeugdbibliotheek allemaal voor jou heeft!

 

Naar de Jeugdbibliotheek
Voor de jeugd

Tijdschriften en kranten op papier en digitaal

Tijdschriften 

In de bibliotheek vind je tijdschriften voor volwassenen en jeugd. In de Online Bibliotheek app vind je diverse tijdschriften digitaal zoals AutoWeek, Margriet en Psychologie Magazine tot de voorlaatste editie. 

Kranten, ook internationaal

In alle vestigingen liggen diverse regionale en landelijke kranten klaar. Kom lekker lezen, bijvoorbeeld in het Nieuwscafé met een kopje koffie of thee. Thuis op de computer of in de bibliotheek kun je digitaal de krant lezen met de PressReader app. Via PressReader heb je toegang tot meer dan 7.300 digitale kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen in 60 talen. 

Naar PressReader
Tijdschriften en kranten op papier en digitaal

Makkelijk Lezen Plein - voor kinderen met leesproblemen

Op het Makkelijk Lezen Plein vind je de leukste, spannendste en makkelijk te lezen boeken en andere materialen voor kinderen in de basisschool leeftijd. Wij hebben een gevarieerd aanbod van media uitgezocht en bij elkaar gebracht om het leesplezier van kinderen te bevorderen. 

Ben je jonger dan 18 en heb je een dyslexieverklaring? Dan mag je het ‘Klein abonnement’ kosteloos opwaarderen naar een ‘Compleet abonnement’ waarmee langer en meer geleend kan worden. Neem hiervoor contact op met één van de vestigingen

Kijk ook eens op Yoleo, daar worden boeken voorgelezen, en zie je de tekst onder in beeld, luisteren met ondertitels dus. 

Meer over het Makkelijk Lezen Plein
Makkelijk Lezen Plein - voor kinderen met leesproblemen

Passend Lezen audioboeken

Als je blind, slechtziend of dyslectisch bent, heb je als lid van de bibliotheek bij Passend Lezen toegang tot de mooiste romans, de spannendste verhalen en de allerleukste kinderboeken. 

Naar Passend Lezen
Passend Lezen audioboeken

Grootletterboeken

Zijn de letters te klein in reguliere boeken? C. biedt in alle bibliotheekvestigingen een mooie collectie grootletterboeken. 
Grootletterboeken zijn minder vermoeiend om te lezen voor mensen met een visuele handicap, voor jong en oud.

Bekijk de collectie Groot Letter boeken
Grootletterboeken

Slimotheek

Bij de Slimotheek vind je slimme technologie voor veilig en comfortabel wonen. Voor jezelf, of voor iemand voor wie je zorgt. Denk aan bijvoorbeeld een robotstofzuiger, een slimme deurbel, een eenvoudige mobiele telefoon of een makkelijke afstandsbediening.  De meeste producten zijn gratis te lenen. Zo kun je het uitproberen en het daarna zelf aanschaffen. De Slimotheek vind je in onze bibliotheekvestingen in Hoofddorp Centrum, Nieuw-Vennep en in Badhoevedorp.

Meer informatie over de Slimotheek
Slimotheek

Nog geen lid?

Zin om te lezen, luisteren en leren? Word lid van de bibliotheek bij C. en maak direct gebruik van onze collectie en diensten!

Vanaf €4,50 per maand

Tot 18 jaar gratis

Gratis toegang tot 160 online cursussen  

En nog veel meer voordelen…

Bekijk welk abonnement bij jou past

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media