Terug
WOLF

WOLF

Cees van Kempen | 6+

Kinder en familie Vakantieactiviteit Kids/Jeugd Theater Talks/Specials Multimedia

De wolf is terug in Nederland! Cees van Kempen leefde drie jaar tussen de wolven in de bossen. Het leidde tot een unieke film en een fotoboek. In deze multimediale voorstelling neemt hij je mee in zijn spannende avonturen. Een voorstelling voor jong en oud.

Na 150 jaar is de wolf terug in Nederland. Dit kan niemand zijn ontgaan. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? De aanwezigheid van het grootste roofdier wordt door velen gezien als een aanwinst voor het bos, maar anderen zien zijn terugkomst als gruwel.

Welke impact heeft de terugkeer van de wolf voor het bos? Welke invloed heeft dit op de andere dieren zoals bijvoorbeeld de vos, de das, de herten en het wild zwijn? Wat verandert er allemaal in de natuur als er wolven rondlopen en wat betekent de terugkeer voor ons? De eerste gedachte die bij velen opkomt is immers dat de wolf een gevaarlijk dier is. En waarom zien we de wolf al vanaf de oudheid als speciaal wezen? Hij komt immers voor in tal van sprookjes en sages. Komt dat doordat het gezinsleven van de wolf zoveel lijkt op het onze? Hebben we werkelijk 2 miljoen tamme wolven thuis zitten in Nederland?

Cees deelt niet alleen de sensatie van zijn leven in het veld, hij neemt je ook mee in de wondere wereld van de wolf en de natuur en de verbazingwekkende geheimen van het bos. 

“Natuurfilm Wolf geeft een prachtig en zeldzaam inkijkje in het wolvenbestaan”

de Volkskrant
44552

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media