Terug

Tom Lanoye

Tickets
Tom Lanoye

Tom Lanoye

Literair diner

Tickets
Literair Topklasse Talks/Specials Theater Taal
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Tom Lanoye krijgt hoge Franse onderscheiding en mag zich ‘chevalier de l’ordre français des Arts et des Lettres’ noemen oftewel Ridder in de Franse Orde van Kunst en Letteren. 15-05-2023

Tom Lanoye vertelt over zijn werk terwijl je geniet van een driegangen diner op een unieke locatie, de kleine zaal van ons theater. Het literair diner, een unieke ervaring. Aan tafel!  

De Vlaamse meesterverteller Tom Lanoye houdt een lezing over o.a. zijn recentste boek De draaischijf, zoals alleen Lanoye dat kan. 

In De draaischijf raken drie innig verbonden levens vermalen. Door kunst en collaboratie, lafheid en nietsontziende ambitie. Aan het woord is Alex Desmedt, directeur van het grootste Stadstheaterin Antwerpen. Hij viert triomf na triomf, mede dankzij zijn vrouw, de in Utrecht geboren sterspeelster Lea Liebermann. Hij introduceert ook technische hoogstandjes, zoals een reusachtige schijf als extra bühne óp de bühne. Kort voor de bevrijding wordt Alex uitgenodigd voor een delicate opdracht in Den Haag. Twee beroemde partijgenoten van Adolf Hitler zullen in de stadsschouwburg de opening bijwonen van het pas opgerichte Deutsches Theater in den Niederlanden. In de bevrijde thuishaven belooft de afrekening bijzonder bloedig te worden.

Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van ons taalgebied. Hij ontving voor zijn oeuvre zowel de Gouden Ganzenveer als de Constantijn Huygensprijs.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media