Terug
The Three Degrees

The Three Degrees

60th Anniversary Tour
Vaandeldragers van de Philadelphia soul
Soul/Funk/Jazz Bekend van TV/media Topklasse Concerten

Koning Charles spitst zijn oren. Zijn ‘angels’ gaan op tour. Gelukkig maken ze ook een uitstapje naar deze kant van het kanaal. The Three Degrees, vaandeldragers van de Philadelphia soul, zitten 60 jaar in het vak en vieren dat in het poppodium van C.

The Three Degrees is een Amerikaans trio uit Philadelphia, bakermat van de Philadelphia soul of Phillysound; soulmuziek met funk- en jazzinvloeden en rijk aangezette strijkers- en blazersarrangementen. Het genre markeerde de overgang van traditionele r&b naar disco, en The Three Degrees dansten voorop.

Vanaf  de oprichting in 1963 speelde de groep in wisselende samenstellingen, maar altijd als trio. In Nederland behaalde de zanggroep haar grootste successen tussen 1973 en 1979. Wie kent niet de hits ‘Dirty Ol' Man’ en ‘When Will I See You Again’, of ‘The Sound of Philadelphia’ met MFSB? Ook uit de samenwerking met Giorgio Moroder volgde een imposante reeks successen zoals ‘Giving Up, Giving In’, ‘My Simple Heart’, ‘The Runner’ en ‘Woman In Love’.

Koning Charles III, toen nog prins, riep The Three Degrees publiekelijk uit tot zijn favoriete groep en nodigde ze uit voor zijn huwelijk met Diana. Het leverde de band de bijnaam Charlie’s Angels op! Zes decennia later bezit het drietal nog steeds dezelfde gouden zangkwaliteiten waarmee zij dit koninklijk keurmerk verdienden. 

The Three Degrees zijn de langst bestaande vrouwelijke zanggroep in de geschiedenis en ze zijn niet van plan het rustiger aan te doen! Met origineel lid Valerie Holiday vergezeld door Freddie Pool en Tabitha King viert de groep in 2023 het 60e jaar in de showbusiness.

Voor dit concert zijn alleen staanplaatsen beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie over toegankelijkheid.

Let op: Kaarten zijn online alleen te koop via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen per verkoopkanaal.

Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media