Terug

The Reverend Shawn Amos & The Brotherhood

Tickets
The Reverend Shawn Amos & The Brotherhood

The Reverend Shawn Amos & The Brotherhood

Soul Brother No. 1 Tour

Houdt de vlam van de bluesmuziek in leven!
Tickets
Blues/Roots Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Al sinds 2014 brengt Shawn Amos als The Reverend Shawn Amos, met zijn mondharmonica in de hand, de blues naar het publiek. Van LA tot Amsterdam, steevast weet hij elke zaal steevast in extase achter te laten. En dat is de bluesdominee ook van plan met zijn show in Cpunt in Hoofddorp.

Over The Reverend Shawn Amos

Voor Shawn Amos gaat het om het verhaal. Als producer, songwriter, muzikant én auteur van de Amerikaanse vlam van de bluesmuziek heeft hij naam gemaakt als zowel een verteller van verhalen, als een scherpzinnige vormgever van de verhalen van anderen.

De jonge Shawn bracht uren door in schimmige nachtclubs, in de funky straten van Hollywood uit de jaren 70 en in zijn eigen huis, aandachtig luisterend naar de verhalen van mensen. Op jonge leeftijd sprong hij van het schrijven van scenario's voor A & M Films naar het podium, waar hij veelgeprezen americanamuziek maakte. In zijn nummers wordt al snel duidelijk hoe hij worstelt met thema’s als ras en identiteit. Achter de schermen hield Shawn toezicht op laatste drie albums van soulicoon Solomon Burke en produceerde hij onder andere baanbrekende cd-collecties.

Blue Sky, de 2020 release van zijn band, bereikte nummer 6 in de Billboard Blues Album Chart en scoorde vier van de vijf sterren in het tijdschrift American Songwriter. In 2024 komt Shawn met zijn nieuwste album Soul Brother No. 1 en de gelijknamige albumtour, waarmee hij de funky kant van de blues verkent.

48556

“Een album dat zo ongeveer elke Heavenlezer zal aanspreken, of je nu fan bent van Otis Redding, Robert Cray of The Rolling Stones.”

Heaven
48555

“Het muzikale spectrum van The Reverend meandert langs blues, soul en americana. Een feestelijk lichtpuntje in onzekere dagen.”

Jazzism
48555

“Het is vakwerk wat de klok slaat. En Amos, zou Amos niet zijn, als de teksten, ondanks het ongedwongen karakter, niet de serieuzere kant van het leven zouden belichten. Het geeft je het gevoel dat je naar een topalbum hebt geluisterd.”

Festivalinfo
48555

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media