Terug
The Chameleons

The Chameleons

Reunion Tour
Invloedrijke melancholieke postpunk uit Manchester
Pop/Rock Topklasse Concerten

The Chameleons werden opgericht in Manchester in 1981. In tegenstelling tot verwante bands als U2, Echo & The Bunnymen of Joy Division kwam er voor The Chameleons en hun melancholieke postpunk geen grote doorbraak. De band verdween eind jaren 80 van het toneel, met een korte opleving rond de eeuwwisseling. Nu komen de originele leden Mark Burgess (zang en bas) en Reg Smithies (gitaar) samen voor enkele reünieconcerten.

Al in de jaren 60 had Manchester een muziekscene van formaat, met de Hollies, de Bee Gees en Herman’s Hermits. En natuurlijk veroverde Oasis de wereld vanuit deze stad, als vaandeldragers van de britpop in de 90s. Maar de grootste golf inspirerende artiesten van de stad kwam voort uit de newwave- en postpunkperiode van de jaren 70 en 80, zoals Joy Division, New Order, the Smiths en – hoewel nooit doorgebroken maar misschien wel het meest invloedrijk – de Chameleons.
 
Het eerste album van de band, ‘Script Of the Bridge’ uit 1983, kan zich als debuut meten met klassiekers als ‘Boy’ van U2. Twee jaar later verscheen ‘What Does Anything Mean? Basically’. Met het derde album ‘Strange Times’ begon de band steeds meer succes te krijgen. Maar in 1987, na de dood van hun manager Tony Fletcher, ging de band uit elkaar.

Ergens in een parallel universum, zo wordt gezegd, zou de Chameleons een van de grootste bands ter wereld zijn geweest. Ze vinden in elk geval één medestander voor deze bewering, Noel Gallagher van Oasis over ‘Strange Times’: “I’d forgotten how much this album meant to me. It came out in ’86. I was 19!! It must have influenced my early years as a song writer because I can hear ME in it everywhere!!”

Let op: Kaarten zijn online alleen te koop via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen per verkoopkanaal.

Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media