Terug

Sven Ratzke

Tickets
Sven Ratzke

Sven Ratzke

Marlene

Tickets
Theater Musical/Show
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

De internationale theaterhit Marlene komt naar Nederland. Een wervelend muziektheaterstuk met internationale ster Sven Ratzke in de rol van legende Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour, die als chansonnière een tweede wereldcarrière beleefde en de laatste jaren van haar leven volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement de isolatie verkoos.

Met teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara. 

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte “Go home Marlene!” en “Verrader!”. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 21ste eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.

Niemand minder dan internationale ster Sven Ratzke speelt Marlene. Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one-man shows waarmee hij over de wereld toerde, is hij de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths (art director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

  • Marlene is een co-productie van Sven Ratzke en het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. ‘Hedwig and the Angry Inch’) in Berlijn. 

"Ratzke is van 'Kopf bis Fuss auf Liebe eingestellt' en schept iets geheel unieks met deze avond. Ga dit zien! Dit wordt dé theaterhit van Berlijn."

- Berliner Morgenpost*****
44783

“A moving celebration of the woman behind the myth, Marlene was an immediate success when it first opened.”

New York Times
44783

"Wie een geweldige acteur en zanger in zijn element wil zien, moet dit zien! Ook muziekaal is het uniek. Ovations voor een Marlene zoals wij haar nog niet hebben gezien."

Bildzeitung*****
44783

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media