Terug

Session Americana

Tickets
Session Americana

Session Americana

20 Years of Session Americana feat. Eleanor Buckland

Tickets
Country/Americana Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

In oktober 2003 begon Session Americana als een informele jamsessie in Massachusetts, geïnitieerd door een groep vrienden die liedjes uitwisselden in Toad in Cambridge. 

De band groeide uit tot een rondreizend collectief met een natuurlijke evolutie van losse bijeenkomsten naar een wekelijkse residency en tien uitgebrachte albums. Ze streven naar plezier in muziek maken. De band heeft uitgebreid getoerd door de VS en Europa, waarbij diepe samenwerkingsbanden met andere muzikanten zijn ontstaan. Eleanor's bijdrage aan de band wordt geroemd vanwege haar ervaring, krachtige gitaarstijl, soulvolle zang en indrukwekkende composities. De band zoekt voortdurend naar nieuwe samenwerkingen en een gastvrije en huiselijke sfeer, en deze speciale show belichaamt het unieke karakter van Session Americana en hun voortdurende muzikale ontdekkingsreis.

"Ik heb het geluk gehad om Session Americana bijna twintig (!!!) jaar te kennen! Ik was net begonnen als singer-songwriter toen ik hun residentieshows ontdekte in de Lizard Lounge in Cambridge. Pure magie. Ik word mistig van nostalgie als ik eraan denk! Ik had nog nooit een band gezien die zo van zichzelf genoot, en iedereen in de zaal was erbij betrokken, dit luidruchtige en heilige gebeuren. Ik nam een "note to self" die ik vaak heb proberen te herinneren als muziek moeilijk aanvoelde. Ik mocht een paar keer gastzanger zijn bij Session en zelfs meehelpen bij het maken van een van hun geweldige albums. Ik ben altijd onder de indruk van Session, zowel individueel als als band. Ze zijn zo goed afgestemd op elkaar, op hun publiek. Ik ben onder de indruk van hun band, hun gemakkelijke gelach, hun intuïtieve muzikale gesprek dat nu de rijkdom heeft vergaard van tientallen jaren. Gelukkige twintig, Session. Je kunt bijna legaal drinken!" — ANAÏS MITCHELL (singer-songwriter uit Vermont en de met een Tony en Grammy bekroonde maker van de Broadway-musical Hadestown)

"Het zit allemaal in de naam voor deze uiterst getalenteerde, roterende groep zangers en multi-instrumentalisten. En 'sprawl' is een goed woord als het gaat om de levendige live shows van de in Boston gevestigde groep, die oorspronkelijk waren gebouwd rond het gemeenschapsconcept van traditionele Ierse seisiúns. De groep blendt op deskundige wijze vintage Amerikaanse rootsmuziekstijlen - van country tot jazz tot rock - op een luidruchtige maar behendige manier." — Rolling Stone

 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media