Terug

Saman Amini

Tickets
Saman Amini

Saman Amini

Saman Amini’s Integratieplan

Tickets
Theater Toneel/Muziektheater
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Wegens daverend succes gaat Saman Amini’s Integratieplan dit theaterseizoen in reprise! Afgelopen theaterseizoen speelde Saman Amini deze voorstelling in de theaters door heel het land. Het leverde uitverkochte zalen, lovende recensies en razend enthousiast publiek op. De voorstelling werd genomineerd voor De Neerlands Hoop en geselecteerd voor de Cabaret Collectie van het Theater Festival.  

Saman Amini’s Integratieplan zet op hilarische, intieme en bij vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we omgaan met elkaar in de multiculturele samenleving. Gewapend met persoonlijke verhalen en een veelheid aan sketches en songs neemt Amini ons mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’. Van zijn kinderjaren in Teheran, de tijd na het AZC in Brabant tot aan zijn studie aan de Toneelacademie Maastricht, altijd zoekt hij antwoord op de vragen: waar ben ik thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Saman Amini produceert met zijn eigen stichting Black Sheep Can Fly, samen met regisseur en schrijver Nima Mohaghegh, menselijke en maatschappelijk urgente verhalen die onderbelicht zijn in het theater, maar wel degelijk onderdeel uitmaken van onze samenleving.

• “Beste cabaretvoorstelling van 2022. Amini bereikt op zijn eigen wijze een perfecte symbiose tussen cabaret en theater, tussen licht en donker, tussen trauma en relativering.”

NRC
44667

Saman Amini neemt de Nederlander én zichzelf op de hak in zijn hilarische show”

de Volkskrant
44667

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media