Terug

Ruts DC

Tickets
Ruts DC

Ruts DC

Tickets
Metal/Punk/Heavy Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Wat weet je over Ruts DC? Wat wil je weten over Ruts DC? Het is bijna vijftig jaar geleden dat de twee zevens met elkaar in botsing kwamen. Over iets meer dan vijftig jaar zullen ze weer met elkaar in botsing komen. 

Ruwweg rond de tijd dat ze voor het laatst botsten waren de Ruts prikkeldraadgitaar, hartstochtelijke poëzie en ritmewapens aan het samenvoegen ergens in Londen dat waarschijnlijk niet meer bestaat. Sommige bands klinken punk. Sommige zien er punk uit. Sommige zien er zelfs punk uit en klinken punk. En sommige zijn gewoon punk. The Ruts waren vroege uitdagers van het verkeerd begrepen idee dat punk een wat luddiet dogma was waarin complexiteit, creatieve exploratie en muzikale dapperheid als een beschamende aanstellerij werden beschouwd. 

Ruts en Ruts DC songs bewegen met een precieze gespierdheid en dragen teksten van welsprekende en sierlijke woede. Geen twee-akkoorden thrash met geschreeuw over de top. 

Ga terug. Luister naar alles. Vanaf het allereerste begin tot nu, met de aanstaande release van het nieuwe album 'Counterculture?', het langverwachte vervolg op het opruiende album 'Music Must Destroy' uit 2016.

"Tegencultuur? Voor ons is het nooit weggeweest," zegt bassist en zanger John 'Segs' Jennings. "We hebben altijd aan de buitenkant gestaan en dat doen we nog steeds. Het is oké om een freak te zijn. Daarom zijn The Ruts überhaupt begonnen. Als het nog steeds in je zit, is het tijd om die vlam weer aan te steken. Leer kennen wat je niet kent. Kom mijn aansteker lenen." 

Drums en bas bouwen de verdedigingsmuur. Gitaar en wat er nog meer in de verdovings-/aanvalstand wordt gegooid. Dat is Ruts DC. Dat is alles wat je moet weten.

46281

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media