Terug

Rose Spearman

Tickets
Rose Spearman

Rose Spearman

'King of Air' Album Tour

Bekend van Kraak & Smaak
Tickets
Soul/Funk/Jazz Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het album King of Air gaat over de emotionele reis terug naar de US waar Rose Spearmans vader vandaan komt. 

Het album King of Air van Rose Spearman gaat over de emotionele reis terug naar de US waar Rose' vader vandaan komt. Glenn Spearman was een jazzmuzikant die talloze albums heeft opgenomen, maar op jonge leeftijd is overleden. Als vader was hij afwezig, zowel emotioneel als fysiek, en toen Rose vier jaar oud was keerde hij voorgoed terug naar de US. Nu is hij een grote inspiratiebron voor een groot aantal van de liedjes op dit album. 

Haar roots, haar vaders verleden, de familiegeheimen, de teleurstellingen, de hoop en liefde, het afscheid en de rassenproblematiek zijn de thema’s die Rose op haar nieuwe album King of Air op een persoonlijke, eerlijke en vaak ronduit pijnlijke manier heeft vastgelegd.

  • Rose Spearman won een European Border Breakers Award. Bracht twee internationale soloalbums uit op United en Sony Music en gaf concerten op internationale festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Montreux Jazz, Glastonbury, Exit, Sziget, Love Box Festival en SXSW in Austin Texas.
  • Rose zwierf zes jaar de wereld rond als leadzangeres van Kraak & Smaak en werkte samen met internationale DJ's zoals Kerri Chandler, Boris Dlugosch en Roger Sanchez. 
  • Rose speelde ook op de internationale podia met Solomon Burke, Jools Holland, KT Tunstall en vele anderen, en trad als enige Nederlandse zangeres op in de Amerikaanse tv-show Jimmy Kimmel.

Support: Blair Jollands
Rose neemt Blair Jollands mee op tour. Hij zal onderdeel uitmaken van haar band en daarnaast solo het voorprogramma verzorgen. 
Geboren en getogen in Nieuw-Zeeland reisde Blair Jollands de wereld rond. Van Te Awamutu tot Timboektoe, van Kiev tot Katmandu en van NYC - via een plek in de legendarische CBGB’s tijdens het beruchte CMJ Festival - naar Londen, alwaar hij nu woonachtig is.

Blair is zanger, songwriter en componist en bracht eerder verschillende studioalbums uit onder zijn eigen naam en zijn alter ego ‘El Hula’. Hij werkte samen met Gordon Rafael (The Strokes), Boy George en Madonna. Zo ook met legendarische filmmakers als Nicolas Roeg, Ken Loach en Richard Attenborough. Zijn composities zijn filmisch van opzet en doen soms denken aan Morricone, Bowie, Bacharach en Beck. Allemaal op hun best met een gebroken hart…

46112

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media