Terug
Rootscafé: Barn & Belle

Rootscafé: Barn & Belle

Blues/Roots Country/Americana Gratis Concerten

Elke donderdag is het live muziekavond in het café. De tweede donderdag van de maand staat in het teken van Rootsmuziek. Folk, blues en/of country! Deze keer met Barn & Belle.

Barn & Belle is een americana- en rootsduo uit het zuiden van Nederland.

Denk bij Barn & Belle aan close harmony begeleid op een arsenaal aan country- en folkinstrumenten: de oilcan-gitaar, het wasbord, banjo, Dobro, melodica, de ukelele en hun "travellers drum machine", ze komen allemaal voorbij! Barn & Belle spelen een mix aan americana en rootsmuziek, waarbij de chemie tussen de twee multi-instrumentalisten van groot belang is.

Na elkaar ontmoet te hebben op het conservatorium van Maastricht, vonden ze elkaar in hun liefde voor americana, ragtime en swing. Na vele concerten en jamsessies besloten ze, begin 2018, samen muziek te gaan maken. Hun eerste optreden vond plaats in maart 2018, tijdens de voorronde van "Podiumvrees Bandcontest". Dat jaar wonnen zij meteen de finale, waardoor ze het Mama's Pride Festival in Geleen mogen openen. Later die maand mochten ze ook de Nederlandse support voor “Pokey LaFarge” verzorgen.

In November datzelfde jaar wonnen zij de B.R.U.L-contest (Blues & Roots Uit Limburg) waardoor ze de 23e editie van  Southern Bluesnight mogen openen. Daarnaast brengt het duo in het voorjaar van 2019 hun debuut-EP uit genaamd ‘Dancing Shoes’. Deze bevat 5 songs waarbij Barn & Belle laten horen dat ze een eigen stijl weten te creëren door de verschillende americana- en rootsinvloeden.  Hiervan komt de gelijknamige eerst single dat zelfde jaar nog uit.

Tijdens de coronacrisis van 2020 besluit het duo van april tot juli iedere maand 1 van de overige 4 songs ook als single uit te brengen met een daarbij behorende videoclip. 

Op 2 oktober 2022 won het duo tijdens de finale van de Dutch Blues Challenge waarna ze Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens The International Blues Challenge 2023 in Memphis, Tennessee.

Barn & Belle is: 
Lea Lomans (vocals, drums, percussie)
Jesse Deledda (vocals, gitaren, banjo)

Het café van C. is geopend vanaf 17:00 uur geopend voor een drankje en een borrelhapje.

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media