Terug

Robin Borneman

Tickets
Robin Borneman

Robin Borneman

Try-out

Filmische folk, blues, americana en klassieke (film)muziek
Tickets
Chansons/Singer-Songwriter Concerten Theaterconcert
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Geïnspireerd door grote Amerikaanse songwriters als Tom Waits, Johnny Cash en Bob Dylan begon Robin Borneman al vroeg met optreden in de Nederlandse singer-songwriterscene. Zijn eigen werk is rijk en vol betekenis, poëzie en symboliek. Zijn kenmerkende stem is beschreven als "wanhopig maar mooi". Borneman heeft een totaal uniek en divers muzikaal erfgoed opgebouwd met zijn “cinematic sound”, waarin muziekstijlen zoals folk, blues, americana en klassieke (film)muziek zijn verwerkt. En hij komt weer terug naar Cpunt in Hoofddorp!

Zijn roem begon aan de andere kant van de wereld te vonken in 2013, toen hij op YouTube werd ontdekt door de grote producer Paul O' Neill; oprichter van de Amerikaanse symfonische rockband Trans-Siberian Orchestra (TSO). O'Neill was zo onder de indruk was van Robin's 'whiskey-voice' dat hij hem prompt een vaste plek in de band aanbood. Vanaf dat moment toert Borneman elk jaar een aantal maanden met TSO, en treedt hij op voor miljoenen mensen in arena's in de VS, Canada en Europa.

In 2014 tekende hij een contract bij platenlabel Kroese Records en werkte hij ruim zes jaar intensief aan het schrijven, opnemen en uitbrengen van zijn muzikale trilogie 'Folklore'. Hier kwam zijn vertelling in muziek volledig tot zijn recht, want 'Folklore' is een uniek, filmisch epos over de reizen van een naamloze ranger. Het bevat donkere ballads, volledig georkestreerde rocksongs, spoken word, klassieke strijkersarrangementen; allemaal met elkaar verbonden door Robins dynamische zang.

In 2021 wint hij het televisieprogramma 'We Want More' en wordt Robin Bornema bekend bij een breder publiek in zijn thuisland. Vervolgens brengt hij online een nieuwe single 'Remember' uit die een opmerkelijk frisse, meer pop-georiënteerde sound heeft.

Zijn langverwachte soloalbum komt uit in september 2024.

48923

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media