Terug

PIANOSTEMMEN

Tickets
PIANOSTEMMEN

PIANOSTEMMEN

Tg Goed Gezelschap

Tickets
Voorstellingen Toneel/Muziektheater
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

PIANOSTEMMEN gaat over het verleden van systematische roof van (voornamelijk) Joods bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De oude pianostemmer Jacobus Kromm leidt een teruggetrokken bestaan. Hij worstelt met zijn geweten over de verzameling piano’s en vleugels die hij (nog) in bezit heeft. Om de een of andere reden heeft hij van deze piano’s nooit afstand kunnen doen. Steeds vaker duiken er verhalen van vroeger op in zijn verwarde hoofd, steeds vaker hoort hij dissonanten. Gestolen goed gedijt immers niet. Ze vertellen als stille getuigen het verhaal over hun rechtmatige eigenaren. ‘PIANOSTEMMEN’ gaat over het verleden van systematische roof van (voornamelijk) Joods bezit tijdens de Tweede Wereldoorlog, een onderbelicht verhaal over een onrecht dat nog steeds voortduurt. 

• Spel: Joost Claes, Jaap Dieleman, Dennie Lukkezen, Emma van Muiswinkel, Klemens Patijn

 

“Uitdagend concept wordt knap uitgevoerd”

NRC

“Het idee van regisseur Klemens Patijn van Tg Goed Gezelschap, eindregisseur Ria Marks, schrijver Wessel de Vries en componist Wiebe Gotink is zonder meer briljant: roofkunst is nog steeds actueel maar de verbinding met live uitgevoerde muziek geeft extra tragiek.”

Theaterkrant

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media