Terug

Philip Huff

Tickets
Philip Huff

Philip Huff

Literair diner

Tickets
Literair Topklasse Talks/Specials Theater Taal
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Heerlijk eten en goede literatuur, een smaakvolle combinatie! 

Bekende Nederlandse schrijvers vertellen over hun werk terwijl je geniet van en driegangen diner op een unieke locatie, de kleine zaal van ons theater. De vloer waar toneel-, en dansvoorstellingen staan, wordt twee keer per jaar omgebouwd tot een groot restaurant. 

Philip Huff (1984) is schrijver en regisseur en de bekroonde auteur van vier veelgeprezen bestsellers, een verzameling korte verhalen en een essaybundel over literatuur. Drie van zijn boeken zijn verfilmd, waarvoor hij zelf de scenario’s schreef.

Huff studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Zijn debuutroman ‘Dagen van Gras’ verscheen in 2009, gevolgd door de roman ‘Niemand in de stad (2012) en de verhalenbundel ‘Goed om hier te zijn (2013). ‘Boek van de doden’ (2014) werd door HUMO bestempeld als een van de beste boeken van het jaar. In het voorjaar van 2022 verscheen zijn nieuwste roman, ‘Wat je van bloed weet, zijn meest persoonlijke tot nu toe. ‘Wat je van bloed weet’ is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin; over de wording van kind tot man, en over de liefde – de liefde voor Cato, maar ook voor Alex, de jongere broer van de verteller. 

"Wat je van bloed weet is een mooie, pijnlijke en eerlijke roman over leven mét en overleven zonder geweld. Huff vertelt zijn verhaal in de tweede persoon, alsof het niet hém, maar een buitenstaander betreft. Die aanpak werkt. Gedoseerd, voorzichtig, van “zonder omhaal van woorden” tot ronduit poëtisch."

Telegraaf

"Dit is geen autobiografische uitbarsting die zich opkropte en er nu uit gekieperd wordt. Huff schrijft gevoelig en behoedzaam, met een geweldig resultaat."

NRC

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media