Terug
My Generation presents Edwin Rutten

My Generation presents Edwin Rutten

Edwins favorieten
Soul/Funk/Jazz Concerten Voorstellingen

Edwin Rutten neemt ons liefdevol mee naar zijn muziekfavorieten. Als rasverteller weet hij als geen ander zijn publiek tegelijk te amuseren, te ontroeren en in verwarring te brengen. Deze middag worden we in sneltreinvaart meegenomen naar Harry Bannik om dan via Willem Wilmink naar Rogier van Otterloo te gaan, onderwijl luisterend naar Edwins favoriete muziek: jazz, kleinkunst en protestliederen. Natuurlijk zal hij ook een vuist maken voor dat ene liedje, je weet wel! Een theaterconcert met, zoals Edwin dat zelf omschrijft, "een lekker potje zingen, swingen en interactie met de mensen."

Deze middag wordt Edwin Rutten ondersteund door zijn muzikale geitenbreiers Jean-Louis van Dam (toetsen) en Edwin Corzilius (bas). Samen staan ze voor meer dan honderd jaar podiumervaring. Uit de klei getrokken rasmuzikanten met, zelfs nu ze op grote hoogte staan, beide voetjes op de grond. Samen vormen zij een onnavolgbaar muzikaal combo van ritme, klanken en gein.

Edwin Rutten
Edwin Rutten is actief op vele gebieden in de muziekwereld: klassiek en jazz, presenteren, zingen, vertellen en schrijven. Levenslust, relativeren, humor, muziek en spelen. Dat zijn de principes waar Edwin Rutten naar leeft. Hij is verhalenverteller, zanger, acteur, presentator, muzikant, docent en columnist. Zo schrijft en vertelt hij verhalen bij klassieke muziek "voor kinderen en andere volwassenen". 

Rutten werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs, ontving een gouden plaat voor zijn vertelling van ‘Der Ring des Nibelungen’ van Richard Wagner en een oeuvre-award voor zijn 8 cd's ‘Aangenaam Klassiek’. Hij was jaren presentator van programma’s op Radio 4 en 6. Voor televisie verzorgde hij lang het televisiecommentaar voor de Nieuwjaarsconcerten van de Wiener Philharmoniker, en hij schrijft nog steeds columns voor het tijdschrift Klassieke Zaken en JazzNu.

Edwin Rutten was docent op de Conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Groningen. Hij ontving de Peter Schilperoort Award en de “Meer Jazz Prijs” voor zijn verdiensten in de jazz. Hij trad en treedt op als vocaal solist o.a. op het North Sea Jazz Festival. Maar veel mensen kennen hem vooral als Ome Willem, een rol die hij 16 jaar lang speelde op televisie en in het theater. Tevens maakte Rutten vanaf het eerste uur deel uit van de cast van Het Klokhuis. En dan hebben we het nog niet eens over de de hoofdrol die hij speelde in de musicals Annie en Dr. Dolittle. "Het is één grote pot verwarring", aldus de ideeënman zelf.

Edwin Corzilius
Edwin Corzilius is de man die in elke band de bodem legt. De meest gevraagde bassist omdat hij van alle markten thuis is. Een romanticus, een cabaretist, een swinger uit de school van Ray Brown. Speelde met iedere beroemde jazzman of jazz vrouw uit het buitenland. Tournees over de hele wereld o.a. met het Glenn Miller Orkest. Luister zelf en huiver.

Jean-Louis van Dam
Jean-Louis speelde op de jazzalbums en -concerten van Edwin Rutten en begeleidde een groot aantal andere artiesten als Georgie Fame, Rita Reys, Johnny Meijer, Eddy Doorenbos, Laura Fygi, Madeline Bell, Joke Bruijs en Gerard Cox. Hij deed studiowerk op inmiddels meer dan 90 cd's. Zijn repertoire is breed gevarieerd: jazz, latin, Braziliaans, pop, easy listening, Hollands, Spaans, Franstalig en klassiek repertoire. Hij is jazzprogrammeur, componist/arrangeur, begeleidde het theaterprogramma van Tineke Schouten, Gerard Cox en Joke Bruijs, en staat nu in de theaters met Annick Boer. Maar hij is bovenal muzikant!
 

Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media