Terug

Muza Valiaddinzade

Tickets
Muza Valiaddinzade

Muza Valiaddinzade

Piano Recital - Chopin, Liszt, Mendelssohn

Tickets
Klassiek Theater Concerten Theaterconcert
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Een virtuoos talent op de piano.

Muza's muzikale reis begon op vijfjarige leeftijd in Azerbeidzjan. Ze blijkt een buitengewoon talent, wint prestigieuze prijzen en treedt al op twaalfjarige leeftijd op met het Philharmonisch Orkest van Azerbeidzjan. In 2010 verhuist Muza's familie naar Oekraïne, waar ze haar Master afrondde aan het conservatorium van Odessa. De oorlog dwingt het gezin in 2022 te vluchten naar Gorinchem.

Muza zal haar uitzonderlijk talent tonen in werken van Chopin, Liszt, Mendelssohn en Rachmaninov.

Een nieuwe start in Nederland

Via een plaatselijke pastoor speelt Muza op een avond van het Leger des Heils waar inwoners van Gorinchem en gevluchte Oekraïners samen komen. Het pianospel van Muza maakt diepe indruk. Via de pastoor komt er contact met een plaatselijke muziekwinkel en daar wordt gevraagd of er wellicht een piano beschikbaar zou zijn voor Muza om zo te kunnen blijven spelen. Die piano komt er en wordt ook nog eens in het huis gezet waar Muza en haar familie worden opgevangen. Helaas bleken de buren niet gecharmeerd. 
De moeder van Muza, ook meegevlucht naar Nederland, krijgt door alle spanningen last van haar gezondheid en gaat naar een huisarts. Toevallig kent die huisarts ook Ruud de Graaf. Die neemt contact op met Theater Peeriscoop. Fred Delfgaauw en Monique Masolijn stellen direct het theater beschikbaar voor Muza om daar te kunnen spelen. En dat is de start van het idee om Muza, deze jonge, uiterst getalenteerde pianiste, te presenteren aan de Nederlandse theaters en hun publiek. 

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media