Terug

Massada

Tickets
Massada

Massada

50th Anniversary Tour
Aanstekelijke ritmische percussierock
Tickets
Werelds/Folk Latin Pop/Rock Bekend van TV/media Topklasse Concerten

Massada heeft een bijzondere plaats in het Nederlandse muzikale landschap. Oprichter Johnny Manuhutu legde al in de jaren 60 de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat en hits scoorde als Latin Dance, Arumbai en Sajang é. In het kader van het 50-jarige bestaan doet Massada een jubileumtour, en daarbij bezoekt de band ook het poppodium van C.

Foto: Peter Veerman

De band begon in de jaren 60 als The Eagles en speelde voornamelijk op Molukse feesten. Toen de gelijknamige Amerikaanse band in Nederland doorbrak werd de naam in 1973 veranderd in Massada. In 1978 verscheen het langverwachte debuutalbum Astaganaga met de hitsingles Dansa en Latin Dance. Het gebruik van Latijns-Amerikaanse ritmes en percussie-instrumenten leverde vergelijkingen op met Santana.

Percussion rock

Percussie en ritmische accenten bleven in Massada’s muziek een belangrijke rol spelen, ook toen de band een nieuwe weg insloeg en zich wat meer richting funk en latin bewoog. Altijd wist de band zich te verzekeren van uitzonderlijk talentvolle percussionisten in de gelederen, en de huidige ritmesectie wordt beschouwd als een van de beste in Nederland. Een dynamische en enerverende show is dus gegarandeerd.

Sinds kort ligt het boek ‘Astaganaga – 50 Jaar Massada’ in de winkel. Ook was de band te zien bij Omroep Max. Daar werd het duidelijk: de rek is er nog lang niet uit bij deze latin-rockband!

Line-up:
Johnny Manuhutu – lead vocals en percussie
Rudy de Queljoe – gitaar
Julian Souisa – gitaar
James Sabandar – bas
Alvin Manuhuwa – drums
Jopie Manuhutu – timbales en percussie
Freddy Anindjola – keyboards  en synthesizer
Daniël Bloem-Beretty – conga’s en percussie
Nippy Noya – conga’s en percussie

Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media