Terug

Mark Mieras

Tickets
Mark Mieras

Mark Mieras

Over de liefde - schrijvers in het theater Tickets
Literair UitOpDeDag Voorstellingen Lezingen en Bijeenkomsten

Liefde is van levensbelang. Letterlijk: mensen die in liefde leven sterven later en leven gezonder, met meer geluk. Waarom? Hoe werkt liefde?

Deze lezing over de liefde helpt om mild te zijn naar onszelf en elkaar, om te begrijpen wat precies aan de liefde zo kostbaar is en hoe veel kleuren de liefde kent. In niets zijn wij zo geschakeerd als in de manier waarop wij verliefd worden en liefhebben.

Bestseller Liefde
Mark Mieras schreef de besteller Liefde vanuit verwondering over wat wetenschappelijk onderzoek ontsluiert. Hoe werkt verliefdheid en waarom is dat veel meer dan een illusie? Waarom is seksualiteit zo heilzaam? Hoe binden geliefden zich aan elkaar? En hoe helpt die verbinding je om een beter verantwoordelijker mens te zijn? Mieras vertelt ook over de worsteling die liefde kan zijn. Omdat het nooit helemaal klopt en af is. En misschien is dat wel waarom we nooit op de liefde uitgekeken raken.

Mark Mieras
Wetenschapsjournalist Mark Mieras (1962) is gespecialiseerd in de neuropsychologie van gezond gedrag. Hij studeerde cum laude af in de theoretische natuurkunde. Mieras is een bevlogen en gewaardeerd spreker die zijn publiek actief betrekt. Hoe werkt het bij jou?

Mark Mieras is onder andere auteur van Ben ik dat?, Liefde, Heftige hersens! en Voor de Leeuwen!. Zijn veelgelezen boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein; persoonlijk, toegankelijk geschreven en wetenschappelijk to the point. 

  • Serie UitOpdeDag
  • 16:00-17:00 nagesprek over De Liefde
    Na afloop van de lezing van Mark Mieras praten we graag met u door over uw verhalen en ervaringen met de liefde. Waarom de liefde zo belangrijk is, de liefde die bepalend werd voor de rest van uw leven. Over de ontmoetingen die tot een langdurige of juist kortstondige liefde leiden. Ieder van ons heeft verhalen in zich over de liefde:  de onbereikbare liefde, de grote liefde, de afwezige liefde, de armoedige liefde, de eerste liefde, de spannende liefde, de jarenlange liefde, de stiekeme liefde, de troostende liefde, de internet liefde, de ouderkind liefde, de liefde in tijden van oorlog, de liefde ver weg, de liefde in de vijftiger zestiger jaren, de liefde nu.
    Wilt u met ons uw verhaal over de liefde delen? Tineke Tromp gaat graag met u in gesprek. We luisteren graag naar uw unieke, gewone, spannende, leerzame, ondeugende, liefdevolle verhaal op deze Valentijnsdag. 
    Geef je op voor 1 februari 2023 bij Tineke.tromp@cpunt.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op. Bij voorbaat hartelijk dank voor je deelname!
     
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media