Terug

Marita Mathijsen

Tickets
Marita Mathijsen

Marita Mathijsen

Lezing | schrijvers in het theater Tickets
Literair Voorstellingen Lezingen en Bijeenkomsten


Wat lazen negentiende-eeuwers? Wat betekende lezen voor hen? Waar haalden ze hun boeken vandaan, wie waren hun favoriete auteurs en op welke uitgaven werd heftig gereageerd? Waren de schrijvers die wij nu nog kennen uit die tijd toen ook bekend? En hoe verhield de literatuur zich tot de omwentelingen in de maatschappij? 

In het even vernieuwende als meeslepende L zet Marita Mathijsen haar eigentijdse leesbril af en verplaatst ze zich in de negentiende-eeuwse boekenliefhebber en creëert een weergaloze, nieuwe geschiedenis van het lezen in de negentiende eeuw én van de eeuw zelf. 
Dat doet ze met grote kennis van zaken en in de toegankelijke en geestige stijl waar ze patent op heeft. 

Marita Mathijsen is emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schreef verschillende standaardwerken, waaronder De geest van de dichter, De gemaskerde eeuw en Historiezucht. In 2018 verscheen de biografie Jacob van Lennep. Een bezielde schavuit.

Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

"Met L heeft Marita Mathijsen een bijzonder aantrekkelijke en toegankelijke literatuurgeschiedenis geschreven over de lezer in de negentiende eeuw"

Tzum
36143

"Marita Mathijsen schrijft sprankelend over de literatuurgeschiedenis van de negentiende eeuw. Ze verdient er een tien met een griffel voor."

Trouw
36143

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media