Terug

Marcelfest

Tickets
Marcelfest

Marcelfest

Ramage Inc., Tiberius, Golden Caves en Dreamwalkers Inc.

Marcel viert zijn verjaardag met dit metalfestival
Tickets
Metal/Punk/Heavy Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Om zijn 40e verjaardag te vieren wilde Marcel een feestje geven. Marcel houdt wel van een concert op z'n tijd. Daarom ontstond het idee om het feestje te combineren met een concert van een aantal bands. De bands reageerden ook enthousiast op het idee om te komen spelen op het feestje. Zo is het uiteindelijk zo ver gekomen dat op 1 maart 2024 - de exacte dag dat Marcel de 40 jaar aantikt - er vier bands komen spelen in het poppodium van Cpunt. Het wordt een gezellige avond met uiteenlopende bands uit het progressieve metal/rockgenre.

Ramage Inc.

Ramage Inc. is een progressieve metal band afkomstig uit Schotland. De band is het geesteskind van producer, zanger en gitarist Bryan Ramage. De band verweeft weelderige melodieën en scheurende gitaarriffs met een auditieve reis. Een brouwsel dat zowel in de studio als op het podium even boeiend blijkt te zijn. Met hun fijne deuntjes versierd door de bas van Marcin Buczek, het shredden van Allan “Hef” Forsyth en de beukende ritmes van Paul “Hammy” Hameed, probeert de muziek van Ramage Inc. voortdurend nieuwe, ongekende hoogtes van complexiteit en kracht te bereiken.
 

Tiberius

Tiberius is een vijfkoppige progressieve metalband uit Schotland die elementen van pop en rock gebruikt om gedenkwaardige hooks en sonische momenten te creëren. Muzikaal gezien zullen fans van Protest the Hero (PTH), Between the Buried and Me en Twelve Foot Ninja genieten van de instrumentatie, terwijl de zuivere zang vergelijkingen oproept met bands als Killswitch Engage, PTH en Iron Maiden.
 

Golden Caves

Golden Caves zijn een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie progressieve rock. De Nederlandse band werd zelfs genomineerd in de categorie ‘Limelight’ (grootste talent) van de prestigieuze “Progressive Music Awards” in Groot-Brittannië. Een dynamische mix van progressieve rock met moderne alternatieve invloeden en een aanstekelijk poprandje kenmerkt de muziek van Golden Caves. Frontvrouw Romy Ouwerkerk is het middelpunt van de show met haar hemelse stem. Nu – drie jaar na het veelgeprezen debuutalbum ‘Collision’ – is er de release van ‘Dysergy’. 
 

Dreamwalkers Inc.

Dreamwalkers Inc. is een Nederlandse band die een melodieuze mix van progressieve metal, progressieve rock en invloeden uit het hele spectrum creëert. Het varieert van funky gitaarlicks naar stevige breaks tot catchy refreinen en weer terug. Hun muziek is een dynamische mix van stijlen en invloeden die je niet vaak hoort. In tegenstelling tot wat deze omschrijving doet vermoeden, probeert de band altijd het nummer en het verhaal dat verteld wordt in de gaten te houden.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media