Terug

LLoydscompany

Tickets
LLoydscompany

LLoydscompany

Unbreakable Tickets
Language no problem Voorstellingen Dans

Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo, de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers.

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Zuid-Afrika hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen die hun pad kruisten, zijn deze vijf dansers ‘unbreakable’.

Het publiek wordt door de Soweto Skeleton Movers meegenomen in een vrolijke en overweldigende mix van zang, straatscènes, meeslepende visuals en hun ‘skeleton pantsula’, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (pantsula) en ‘bone breaking‘. Pantsula staat vooral bekend om het verbazingwekkende acrobatische voetenwerk. Dit alles wordt ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische afrohouse tunes en pompende amapiano beats. Welcome to Soweto!

Soweto Skeleton Movers
Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf dansers (Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe) die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden. De dansers hadden hun grote doorbraak in 2016 bij Breakin’ Convention in Londen, nadat Jonzi D ze ontdekt had, dansend in Soweto.

Lloydscompany
Lloydscompany is een Rotterdams gezelschap. Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Met zijn voorstellingen slaat de company een brug tussen de straat en het podium. Oprichter Lloyd Marengo maakte furore met 010 B-boys die wereldwijd successen boekten en de Rotterdamse hiphop en straatcultuur op de kaart hebben gezet. Lloyd is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino en Conny Janssen Danst en zijn werk was te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen. Lloyd kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt. Hij kreeg deze als waardering voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community.
 

Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media