Terug
Likeminds/José Montoya

Likeminds/José Montoya

To be of nooit geweest
Voorstellingen Toneel/Muziektheater

Montoya probeert na bijna 40 jaar, 37 jaar na zijn  adoptie, de puzzel te leggen van zijn versplinterde leven.

José Montoya bestaat op papier pas sinds hij drieënhalf is, hij weet zijn eigen naam niet, hij weet niet wie zijn biologische ouders zijn, hij weet niet wanneer hij geboren is en hij weet niet waar in Colombia hij geboren is. Hij bestaat op papier, maar wat zegt dat papier eigenlijk?  Alles aan hem is bedacht, hij kan de splinters en fragmenten van zijn leven steeds opnieuw in een andere samenstelling leggen. Je zou kunnen zeggen dat dat vrijheid is, maar je kunt ook zeggen dat dat betekent dat hij eigenlijk helemaal niet bestaat. 

To be of nooit geweest is de caleidoscopische reis van een ontheemde man die zijn leven bouwt op anekdotes van anderen. Hij springt van verhaal naar verhaal op zoek naar de rechtvaardiging van zijn bestaan. Een mozaïek van verhalen, beelden, woorden, zinnen en beweging. 


Over het gezelschap/de maker: José Montoya begon bij Likeminds tijdens zijn studie grafische vormgeving. Na jarenlang gespeeld te hebben in het professionele circuit, studeerde hij in 2010 af als docerend maker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Hij speelde o.a. bij Maas, BonteHond, Likeminds, Het Toneel Speelt en bij Urban Myth in de voorstelling Martin Luther King die een Gouden Krekel won voor beste de jeugdvoorstelling van 2019. Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines.  Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar.

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media