Terug
Jordan Matthew Young & Copperhead County

Jordan Matthew Young & Copperhead County

Country/Americana Blues/Roots Concerten

Jordan Matthew Young en Copperhead County komen samen naar het Poppodium van C. Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Jordan Matthew Young is blues artiest in hart en nieren. 

Copperhead County
Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Heerlijke meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden. De band ziet het levenslicht in 2018 als gitarist Robert van Voorden en toetsenist Jordy Duitscher elkaar vinden in een gedeelde ambitie om Nederland en de rest van Europa kennis laten maken met ‘the real southern feeling’.

Om die ambitie waar te maken, slaan ze de handen ineen met zanger Corvin Silvester. Zijn rauwe zang en teksten over het leven vormen, samen met de karakteristieke countrysound van Robert, het herkenbare Hammond-geluid van Jordy en soulvolle en harmonieuze achtergrondzang van Marja Boender de ziel van de band. Drummer Alex Stolwijk en bassist Johan van Dijk zorgen voor de hartslag. 

Copperhead County debuteert in 2019 met de in eigen beheer uitgebrachte EP ‘Enjoy the ride’ waarna CRS/Continental Record Services de band een internationaal platencontract aanbiedt. In 2020 volgt het debuutalbum ‘Brothers’. Hiermee toert de band door grote delen van Europa. En nu is daar ‘Homebound’, het tweede album van Copperhead County, gevuld met tien southern rock-klassiekers die je gegarandeerd doen dromen van het zuiden. 

Copperhead County is er klaar voor, let’s play some southern rock!

Jordan Matthew Young
Met zijn unieke sound en geweldige live shows is hij hard op weg om een stevige reputatie op te bouwen. Zijn deelname aan de The Voice in Amerika speelt daar een grote rol in. Maar wie denkt dat deze man nog onervaren, heeft het mis! 

Sinds 2013 bracht hij drie albums uit, hij speelde solo en met band en per jaar treedt hij ruim 200 keer op in Amerika en Europa. Daarbij deelde hij het podium met grote namen als o.a. ZZ Top, Shooter Jennings, Lukas Nelson, James Harman, Samantha Fish, Tinsley Ellis, John Németh, Indigenous en vele anderen.
Deze ronde komt hij solo als opener voor Copperhead County.

35570
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media