Terug

Igone de Jongh

Tickets
Igone de Jongh

Igone de Jongh

Zin in liefde Tickets
Topklasse Voorstellingen Dans

Igone de Jongh op haar allerbest.

De voorstelling Zin in Liefde is geïnspireerd door het fenomeen ‘diva’. Diva’s als Judy Garland, Édith Piaf, Maria Callas en Whitney Houston.

Door de ogen van de diva kijken we terug op een leven vol uitersten. Haar optredens betoveren ons, ze schittert en verlicht ons leven. Maar we ervaren ook de offers: de totale overgave aan haar talent, haar misstappen en haar dramatische liefdes. Het zijn de thema’s die onlosmakelijk verbonden lijken aan het fenomeen diva. En toch, we vergeven haar alles, want haar toewijding en talent tonen ons iets van het geheim van het leven.

Bijna een kwart eeuw danste prima ballerina Igone de Jongh bij Het Nationaal  Ballet waar ze werkte met gelouterde en wereldvermaarde choreografen. In haar eigen voorstelling ‘Zin in Liefde’ wilde ze zich laten choreograferen door twee jonge aanstormende talenten: Simone Repele en Sasha Riva, waarvan laatstgenoemde ook mee danst in de show. 

Daarnaast wordt Igone op het toneel geflankeerd door enkel dansers uit het mede door haar opgerichte dansgezelschap in ballingschap The United Ukranian Ballet Company.

Zin in liefde is een voorstelling die ontroert, betovert en tegelijkertijd inspireert om alles te geven.

“Intens en virtuoos is elke beweging perfect in balans.”

Volkskrant
24318

“Een magisch moment als De Jongh haar spitzen ombindt voor de vertolking van de stervende zwaan, de rol die ze nooit danste."

Trouw

"Igone de Jongh – I  is een prachtige, stijlvolle en in esthetisch opzicht volmaakte mix van klassiek en hedendaags ballet.”

Theaterkrant
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media