Terug

Het Wim Sonneveld-Complex

Tickets
Het Wim Sonneveld-Complex

Het Wim Sonneveld-Complex

Via Rudolphi Producties | Tarik Moree, Tim Olivier Somer en Daniël ‘t Hoen

Tickets
Theater Toneel/Muziektheater
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

‘Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent. 
Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.’

Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar twee: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier.

In een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende. De strijd mondt uit in een duel. Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving.

Samen met de driekoppige band The Sunfields onderzoeken ze of je anno 2023 wel theater maken over een man die je adoreert, puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen?
Na een succesvolle zomer op Theaterfestival de Parade komen zij nu met de avondvullende voorstelling in het theater!
 

"Wat op deze allereerste avond meteen al duidelijk werd, is dat de voorstelling Het Wim Sonneveld-complex een van de Parade-hits van dit jaar gaat worden. Geestig en knap."

Volkskrant
44803

"Het levert hilarische imitaties en pastiches van Sonneveld-evergreens op, waarbij je gaandeweg steeds meer aanvoelt dat er iets wringt."

Theaterkrant
44803

"Samen met de driekoppige band The Sunfields, leveren Moree en Somer boeiend theatraal vuurwerk af dat onderzoekt of en hoe het verleden vorm kan krijgen in het nu."

Theaterkrant
44803
44804

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media