Terug

Harlem Lake Invites

Tickets
Harlem Lake Invites

Harlem Lake Invites

Jan Bas, Milo Meskens & Voltage

Americanafestival
Tickets
Blues/Roots Evenementen en Festivals Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

In januari is het, traditiegetrouw, tijd voor het americanafestival van Harlem Lake. De winnaars van de European Blues Challenge ‘22 trappen het nieuwe jaar sfeervol af met hun eigen minifestival vol rauwe americana en hedendaagse bluesrock! Naast Harlem Lake zelf zie je Voltage, Jan Bas en Milo Meskens op de planken van Cpunt: een waar muzikaal feest met 2 Nederlandse en 2 Belgische topbands.

Voltage (NL), southern rock-'n-roll tot meeslepende americanaballads

Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, die tweede werd bij The Voice of Holland in 2015. Zijn rauwe, soulvolle stem past perfect bij de catchy americanamuziek die de band maakt. Ze zijn graag geziene gasten bij Veronica en Radio 2, waar hun singles ‘She’s Gone Like The Wind’ en ‘Wild and Blue’ beide TopSongs waren. Recent bracht Voltage de eerste single ‘The Wild Ones’ van het nog te verschijnen vijfde studio album uit.

Harlem Lake (NL), energieke 70s rock-'n-soulband met krachtige frontvrouw

En dan natuurlijk de trots van de Haarlemmermeer, Harlem Lake. Als winnaar van de European Blues Challenge ‘22 toerden ze afgelopen zomers heel Europa rond. Het vijftal fungeert als bluesrockmachine en verrast keer op keer met meeslepende gitaar- en hammondorgelsolo’s. Zangeres Janne Timmer brengt elk nummer vol beleving en beweegt soepel tussen warme laagtes en weergaloze hoogtepunten. Fris eigen werk, met hier en daar verfijnd (blues)gitaarspel van Sonny Ray van den Berg.

Milo Meskens (BE), jonge Belgische songwriter brengt verfijnde americana-popliedjes

Milo Meskens maakt een eigenzinnige mix van pop, folk en blues. Met zijn melancholische debuutsingle 'Here With Me' scoorde Milo Meskens meteen een hitsingle in zijn thuisland België. Opvolger 'New Beginning' werd een heerlijke meezinger en bewees dat Meskens geen eendagsvlieg is. En ja, al zijn singles werden radiohits in Europa. Milo's nummers werden tot nu toe bijna 30 miljoen keer gestreamd op Spotify. Begin 2022 ging hij naar Londen om aan nieuwe muziek te werken. Voor de opnames van deze nieuwe plaat vond hij gelijkgestemden, waardoor zijn tweede langspeler rijker, dieper en volwassener klonk.

Jan Bas (BE), rock-'n-rollromanticus met een voorliefde voor soul, roots en heartland-americana

Jan Bas is songwriter, gitarist én rock-n-rollromanticus – en misschien wel één van de best bewaarde geheimen in de Belgische pop- en rockscene. De kans is immers groot dat je Jan al aan het werk gehoord hebt, zonder dat je er erg in had. Zo zong hij op de soundtracks van TV-producties als ‘Safety First (The Movie)’, Jens Dendonckers ‘Liefde’ en ‘Paradise City’. Ook tourde hij met de projecten '27 Years Nirvana Unplugged' en 'Paradise City'. Zijn liefde voor soul, roots en heartland-americana vormen de fundering van Jans eigen, unieke sound die geheel in de lijn ligt van Richard Hawley, Leon Bridges en een jonge Bruce Springsteen.

Over Harlem Lake Invites

Harlem Lake heette voorheen Dave Warmerdam Band en organiseerde voor het eerst in 2019 hun 'New Years Party' in Cpunt. De band, onder leiding van Hoofddorper Dave Warmerdam ontwikkelde zich ondertussen van lokale bluesjamband tot Nederlands meest belovende bluesrock-americanaband. Ook zangeres Janne Timmer is een local uit Haarlemmermeer en beide muzikanten speelden hun eerste tieneroptredens op ons podium. Ieder jaar komen ze terug naar hun thuisbasis om weer een nieuw jaar vol muzikale hoogtepunten te vieren!

Voor aanstaande editie nodigt Harlem Lake hun collega’s van Voltage uit, alsmede 2 Belgische topacts: hit-songwriter Milo Meskens en de undercover beroemdheid Jan Bas! Luister hieronder naar de Harlem Lake Invites afspeellijst op Spotify.

Luister op Spotify

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media