Terug

Fokko

Tickets
Fokko

Fokko

Support: De Nachtelijke Escapades

Energieke rock-'n-lol
Tickets
Pop/Rock Metal/Punk/Heavy Concerten

Fokko is een Nederrockband rond songwriter Fokko Mellema, die zijn relationele onvermogens graag serveert met een portie gecultiveerde lulligheid op een bedje van oorwurmen, afgetoefd met een klodder gitaargeweld. Even prakken. Voilà! Fokko.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Na jaren warmdraaien met de punky rockbands Jeremy’s en Want Want brengt Fokko in 2014 en 2015 onder zijn eigen naam FOKKO drie akoestische EP’s uit, ondersteund door een Poprondetour en tal van huiskameroptredens. 

De gitaarmuur laat niet lang op zich wachten. In 2019 verschijnt ‘Stadaarnietzodoeiets’, de plaat waarop Fokko zijn powerpopsound opnieuw uitvindt, met behulp van een nieuwe band en producer Guido Aalbers. De pakkende melodieën kunnen nu leunen op een fijn dichtgetimmerde gitaarmuur, vol echo’s van 90s rockbands zoals Weezer en het vroegere werk van Greenday. 

De singles ‘Goeroe’ (2019), ‘KTLL’ (2020), ‘Karin heeft geen corona’ (2021) en ‘Ding dong ding dong’ (2022) genieten landelijke airplay. Er volgen headlinetours langs poptempels waarin Fokko zich ontpopt als een energieke rockband vol publieksinteractie en droge humor. Ondertussen heeft radiozender KINK Fokko geadopteert als huisband – elke Fokko-single krijgt z’n eigen KINKstartjingle.

In 2023 zet Fokko dezelfde lijn door met single ‘Life Coach’, waarin Fokko een beetje met zichzelf in de knoop zit. Op 17 mei volgt de powerballad ‘Mijn hond is dood’, Fokko’s eindelijk afgeschreven eerste liedje van toen hij elf jaar oud was.

Foto: Rink Fotografie

Support act De Nachtelijke Escapades is een frisse, Leidse band die met een goede dosis humor en dichterlijke kunsten hiphop, funk, jazz en ska-invloeden aan elkaar verbinden. Dit resulteert in enorm energieke concerten en een gegarandeerd feestje.

44390
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media