Terug

Flip Noorman

Tickets
Flip Noorman

Flip Noorman

Zingt Tom Waits

Tickets
Nederlandstalig Topklasse Theater Concerten Theaterconcert
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

‘Tom Waits heeft een stem die klinkt alsof hij geweekt is in een vat bourbon, maandenlang uitwaaide in een rokerij en dan naar buiten is gebracht om met een wagen te overrijden’ (Daniel Durchholz).
Flip Noorman: ‘Uitdaging geaccepteerd’.

In de afgelopen jaren bouwde Flip met zijn band de Noormannen gestaag een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten, hele stukken onheilspellend spoken word. Ja, als je ze dan toch ergens mee moest vergelijken: Tom Waits.

Het was dan ook wachten tot Noorman na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen.

Flip Noorman zingt Tom Waits (in het Nederlands) wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk van Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en zal alles in het Nederlands te horen zijn.

Flip zingt Waits… Hijs dat vod!

  • Flip Noorman heeft in 2023 de Annie M.G. Schmidtprijs gewonnen met zijn nummer “Ze weten wie je bent” voor het beste Nederlandstalige theaterlied. Jury: “Met een handvol gedachten en indrukken brengt Flip Noorman ons in het oog van de storm in zijn hoofd. Ze weten wie je bent is geen nummer waarna je schouderophalend kalm verder gaat met je leven."

"De stem van Noorman schuurt tegen de rauwheid van die van Waits aan, maar behoud zijn eigen karakter en timbre."

Theaterparadijs
23920

"Het is knap hoe Noorman de nummers heeft weten te vertalen en zelfs hier en daar te vernederlandsen, zonder te ver van de originele Waits af te dwalen."

Theater.nl
23920

"Al met al was het een fantastisch optreden mede door de bandleden die stuk voor stuk een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de begeleiding van Flip Noorman met prachtig vioolspel, zingende zaag en de bekende ketelmuziek van Tom Waits."

Theaterparadijs
23920

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media