Terug

Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van films als Intouchables en Hors Normes.

 

In het innemende Presque ontdekken Louis en Igor tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van films als Intouchables en Hors Normes.

Igor (Jollien) heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis (Campan). Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar dit lijkt niet van twee kanten te komen. Tot de twee op een onverwachte roadtrip naar Zuid-Frankrijk gaan.

Hoofdrolspelers Alexandre Jollien (die zelf een beperking heeft) en Bernard Campan schreven en regisseerden de film zelf en Presque was één van de grote publieksfavorieten op Film by the Sea.

  • Cast: Bernard Campan, Tiphaine Daviot, Julie-Anne Roth
  • Regie: Bernard Campan, Alexandre Jollien
  • Genre: Komedie, Drama
  • Lengte: 92 min. 
  • Gesproken taal: Frans (NL ondertiteld)

Film: Presque ***

Tickets
Film: Presque ***

Film: Presque ***

Een heerlijke en goede feelgood movie Tickets
Films

"De kracht van de film is dat de ietwat uitgebluste Louis en de citatenzwaaiende Igor niet nader tot elkaar komen omdat het moet van het scenario. Hun verwantschap voelt oprecht omdat ze zichzelf blijven. De humor wordt precies gedoseerd en de sfeer is naar het einde toe niet ineens luchtig (wat vals zou zijn). De emotionele groei van de hoofdpersonages is bescheiden en dus geloofwaardig."

Trouw
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het laatste nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media