Terug

Film: Oppenheimer *****

Tickets
Film: Oppenheimer *****

Film: Oppenheimer *****

Om de wereld te redden neemt een raadselachtige man het risico dat deze wordt verwoest

Tickets
Film

J. Robert Oppenheimer, een briljante wetenschapper, staat aan het roer van het strikt geheime Manhattanproject. 

Onder de betrokkenen bevindt zich de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, de uitvinder van de waterstofbom. Oppenheimer, ondanks dat hij getrouwd is met Katherine, onderhoudt een buitenechtelijke relatie met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De regering ziet haar als een potentieel risico voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk de persoon die de atoombom tot stand brengt.

  • Cast: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek
  • Regie: Christopher Nolan
  • Genre: Thriller, drama, biografisch
  • Lengte: 180 min.
  • Gesproken taal: Engels (NL ondertiteld)
  • Vertoning: Blu-Ray

"Oppenheimer is de beste film die regisseur Christopher Nolan tot nu toe maakte. En misschien wel de beste film die hij ooit zal maken. Want hij maakt de angst voor de bom persoonlijk."

NRC
47212

"Oppenheimer bereikt een ongekende psychologische diepgang voor een Hollywood-biofilm. Acteur Cillian Murphy is perfect als Oppenheimer. Subtiel maar intens, in staat een bodemloze put aan emoties te acteren met alleen zijn ogen en aangespannen kaken."

NRC
47214

"Oppenheimer serveert een stroom van psychische gruwel, rechtstreeks getapt uit het brein van de man die ten volste stilstaat bij de gevolgen van zijn creatie."

de Volkskrant
47213

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media