Terug

Film: Emily ****

Tickets
Film: Emily ****

Film: Emily ****

Modern Brits kostuumdrama met topcast en schitterende cinematografie Tickets
Films

Emily is geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile). 

Emily Brontë (Emma Mackey) past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights. Actrice Frances O’Connor maakt met EMILY een schitterend regiedebuut, dat z'n wereldpremière beleefde op het Toronto Internationaal Filmfestival (TIFF).

  • Cast: Emma Mackey, Fionn Whitehead, Oliver Jackson-Cohen
  • Regie: Frances O'Connor
  • Genre: Drama
  • Lengte: 130 min.
  • Gesproken taal: Engels (NL ondertiteld)
  • Vertoning: Blu Ray

Emma Mackey steelt de show. Ze lijmt je aan het scherm vast

Cinemagazine
44485

Het sterkste aan deze psychologische impressie van de introverte schrijver en dichter, zijn de poëtische scènes waarin de geluidsband Emily’s gevoelswereld vleugels geeft

VPRO Cinema
44486
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media