Terug

Electric Waveform #1: Pol, Lifeless Past & Laura Palmer

Tickets
Electric Waveform #1: Pol, Lifeless Past & Laura Palmer

Electric Waveform #1: Pol, Lifeless Past & Laura Palmer

Ontdek opkomende new wave acts Tickets
Pop/Rock Aanstormend talent Concerten

Electric Waveform is een plek waar verleden en heden samenkomen. Een ontdekplaats voor liefhebbers van new wave en postpunk uit de jaren 80, maar ook vooral voor liefhebbers van nieuwe, opkomende bands en artiesten in dit genre. Bij de eerste editie op 1 april in het poppodium van C. verkennen we naast new wave en postpunk ook subgenres als shoegaze, gothic rock en electropop.

Pol
De Nederlandse broers Ruben en Matthijs Pol zetten new wave weer terug op de kaart, met meerdere single-releases in 2022. De eerste was ‘Comme Ça’, een pakkende track die werd gemixt door Dave Bascombe, een producer die in de 80s de sound definieerde van synthpop-acts als Depeche Mode, ABC, Tears for Tears en Erasure). Pol over de single: “The song is about experiencing a disconnect with current society, in which there is a sense of absolute loneliness. Not being able to connect with anyone on any level - but then somehow accepting that and drawing energy from it, symbolized in the energy of the music.”  Met de tweede song ‘Boys Are’ vielen de puzzelstukjes voor Pol in elkaar.

Lifeless Past
Lifeless Past is een postpunkformatie uit Nederland. Ze spelen dark punk en new wave die geïnspireerd is op de romantische gothic-rockbeweging uit de jaren 80. De Haagse band werd opgericht door zanger en gitarist Satori in de relatief frisse winter van 2012. En met Brandon op vocals en percussie is de muziek nog steeds kil, dankzij de kale, schokkerige drums, duikende gitaarlagen en ijzige zang.

Laura Palmer
Laura Palmer is natuurlijk het bekende moordslachtoffer van de 90s hitserie Twin Peaks. Het desolate en vervreemdende gevoel van die tv-serie nestelt zich ook in je hoofd bij het luisteren naar Laura Palmer, de band. Dit is shoegaze, maar dan met een vleugje modern experiment. De 4-koppige act balanceert catchy gitaarhooks met een zweverige drone, noise en experimentele, gemanipuleerde vocals.

Laura Palmer
Laura Palmer
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media