Terug

Dutch String Collective

Tickets
Dutch String Collective

Dutch String Collective

A Stairway to heaven

Tickets
Theater Concerten Theaterconcert
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Het Dutch String Collective presenteert met trots hun nieuwste theatershow: ‘A Stairway to Heaven’. Deze adembenemende voorstelling neemt het publiek mee op een boeiende reis door drie eeuwen muziek. Van Amadeus tot Zeppelin, een A tot Z met klassiekers van honderden jaren geleden tot klassiekers van nu.

Stairway to Heaven, een van de grootste rocksongs van de 20e eeuw, vormt het vertrekpunt van dit verrassende theaterconcert. Het Dutch String Collective verkent een rijke selectie aan muzikale meesterwerken waaronder muziek van Purcell, Vivaldi, Mozart en Brahms en toont aan dat klassieke composities even 'catchy' kunnen zijn als popmuziek. En dat tijdloze composities van Led Zeppelin, The Beatles en Rogier van Otterloo net zo goed aanspraak kunnen maken op de term klassieke muziek.

"Met deze muziek brengt het Dutch String Collective je graag eventjes een stukje dichter bij de hemel, een trappetje naar een plek waar je kunt genieten, waar je kunt verdwijnen", aldus Marieke de Bruijn, oprichter en leider van het ensemble. In haar korte tekstjes belicht ze achtergronden en legt ze verbanden tussen de nummers en de componisten. Waarom ze schrijven wat ze schrijven. Wie er ooit beroemd was, wie werd verguisd en vergeten... Dat vaak de meest geliefde artiesten met een quick way to heaven gingen. 

"De beste muziek blijft", benadrukt het ensemble, en nodigt hiermee het publiek uit voor een bijzondere avond vol emotie, vuur en passie. 

Het Dutch String Collective is bekend om hun unieke combinatie van zowel indrukwekkende eigen klassieke producties als hun bijdragen aan Nederlandse filmscores, populaire shows en en albums van artiesten. Gevormd door oprichter en leider Marieke de Bruijn, brengt het collectief met passie en vakmanschap muziek naar een breed publiek.    

  • Marieke de Bruijn: viool en tekst
  • Jacob Plooij: viool
  • Mark Mulder: altviool
  • Jos Teeken: cello
  • Marijn van Prooijen: contrabas
Deze voorstelling is verplaatst van 30 sept 2023 naar 20 dec 2023. Ticketkopers hebben bericht van ontvangen per mail.

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media