Terug

Dossier Boombap

Tickets
Dossier Boombap

Dossier Boombap

Def P, Bazzooka, McGyver, Risskant & YD, Insayno, Amita. en Zwartewater

Tickets
Urban/Hiphop/R&B Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok reanimeert dan nog de echte boombap in het Nederlandse hiphopdossier? Ga zelf de frontlinie van de pure rauwe hiphop tegemoet bij de onverschrokken line-up van Dossier Boombap: Def P, Bazzooka, McGyver, Risskant & YD, Insayno, Amita. en Zwartewater. Host: Rogero. DJ's: Daan & Didier Picqui.

Tijdschema

20.00 - 20.30 DJ's Daan & Didier Picqui
20.30 - 21.00 Zwartewater
21.05 - 21.35 Amita
21.40 - 22.10 Bazzooka

22.15 - 22.45 Insayno
22.50 - 23.30 Def P
23.35 - 00.05 Risskant & YD
00.10 - 00.40 McGyver

Amita.

Amita. is een doorgewinterde rapper die is opgegroeid in de Gouden Era van Nederlandstalige hiphop. Met voorbeelden als Opgezwolle, Fresku, Winne & Jiggy Dje weet je ongeveer wat voor vlees je in de kuip hebt. Geen jongen van de straat, maar een man die door hardships is gegaan net als elk ander maar elk moment en al de daaraan gelinkte emoties perfect weet te vertalen in poëtische rap. 

De muziek is bedoeld voor alle lagen van onze samenleving, niemand uitgesloten. Onderwerpen als heartbreak, depressie en verlies komen aan bod; maar niet afgesloten zonder hoop, dankbaarheid of liefde hier aan te linken. Verwacht zware boombap-beats en een rapper met een verhaal in de piek van zijn leven en een show die je niet snel zal vergeten.

Amita.

Bazzooka

Opgegroeid in Amsterdam Noord ( nieuwendam ND ) kwam Bazzooka al op vroege leeftijd in aanraking met de hiphopcultuur. Geïnspireerd door electricboogie /breakdance op het muziek van Africa Bambata en de Zulu Nation wist hij dat hij deze weg wilde bestuderen en bewandelen. Op latere leeftijd werd hij nog meer geïnspireerd door knowledge/bewuste rap en de black power movement. Bazzooka wil die ouweschool bewust rap/hiphop boombap terugbrengen in de rauwste en puurste vorm.

Bazzooka

Def P

Def P (Pascal Griffioen) raakte tijdens zijn schoolperiode in de jaren ’80 volledig in de ban van de op dat moment opkomende hiphopstroming. Hij was vooral geobsedeerd door graffiti en rap, wat al snel een levensstijl werd die hij nooit meer los kon laten. In 1986 richtte hij met wat vrienden zijn eerste rapgroep 'Funky Fresh Force' op. Toen hij in 1988 een zomer in Amerika  doorbracht raakte hij er van overtuigd dat rap het krachtigste en origineelste was als dat in de eigen 'moerstaal' gebeurde. Na wat taalexperimenten in '88 richtte hij in '89 met zijn neef en vrienden de Osdorp Posse op. Ze braken tijdens een legendarische show letterlijk en figuurlijk door op het Lowlandspodium en werden daarna massaal opgepikt door de  media. Na vele diverse projecten en albums te  hebben afgeleverd besloot de Osdorp Posse in 1998 een eigen platenlabel 'Ramp Records' op te richten.

Def P

Allerlaatste liveshow van Def P!

 “Al sinds de dag dat we gestopt zijn in 2009 vragen mensen mij nog wekelijks wanneer er een Osdorp Posse reünie komt. Ik zeg dan altijd steevast dat die er niet komt en dat is ook zo. Nu is het wel zo dat ik zaterdag 2 december mijn laatste liveshow geef in Cpunt te Hoofddorp. Dat gaat een ouderwets gezellige boel worden, want alle O.P. leden zullen daarbij aanwezig zijn. Nu wil ik niet persé iets suggereren of beloven, maar ga niet achteraf zeggen van ‘Had ik nou maar zus of zo…’ Niet lullen dus, gewoon komen!”
– Def P

McGyver

Voor een energieke hiphopsound die je regelrecht de jaren ‘90 in slingert zit je met de Nederlands-Canadese tweetalige artiest McGyver in de juiste hoek! De enige MC van Nederlandse bodem die met legendes als Pete Rock, Fredro Starr (Onyx), Large Professor en Def P (Osdorp Posse) op zijn cv met recht kan zeggen het internationale toneel te betreden. Dit jaar trad deze duizendpoot voor het eerst toe tot het 100MAD label van de legendarische groep Onyx. Daarnaast staat hij bekend als Nederlands eerste freestyle kampioen en wereldfinalist (End of the Weak 2017) en vaste host van de koplopers in de Nederlandse hardbass-ravescene TRIpoloski.

McGyver

Risskant & YD

Risskant & YD zijn twee mc’s uit Dordrecht. De ‘Herders van Dordrecht’ brengen je boombap & Dordrecht-voor-je-raap-rap zoals je dat wil horen. Met 078-terlijke bars en passie voor de Cultuur. Naast het onlangs verschenen solomateriaal werken de heren ook samen aan een project. Die EP zal eind dit jaar verschijnen. DE HERDERS VAN DORDRECHT!!

Risskant & YD

INSAYNO

Insayno is een half Curaçaose, half Nederlandse woordkunstenaar die rap en spoken word gebruikt als verlengstuk van zijn boodschap. Hij heeft het record van 32 freestyle rap-battles op zijn naam staan en heeft daarmee de meeste tournaments gewonnen in de gehele Benelux en tweede van heel Europa. Ook won hij diverse talentenjachten waaronder in 2013 de ‘Grote Prijs Van Nederland Publieksprijs’. Met spoken word won hij onder andere de ‘Van Dalen Spoken Awards’ in de categorie ‘lyrics’ en ‘House Of Poets’. In 2021 besloot hij om te werken aan zijn tweede album na een break van bijna 5 jaar. Dit album zal ‘Nieuwetijdskind’ heten en ligt klaar voor september 2023. Van dit album zijn de eerste twee eerste singles uitgebracht met bijhorende music video’s. Insayno zijn muzikale groei heeft ervoor gezorgd dat hij van maatschappijkritische teksten is overgegaan naar meer poëtische teksten met veel zelfreflectie, eerlijkheid en introspectie.

INSAYNO

Zwartewater

Met een sound die te vergelijken is met het slijk tussen de stoeptegels en je doet denken aan regenachtige dagen, boren de mannen van de rapgroep ZWARTEWATER zich een weg door de scene. Lompe beats van Milan met teksten van Frodeau en Goudi die tot je verbeelding spreken geven je een glimp van hoe het leven soms kan zijn; verrot, eindeloos, hard en onvermoeibaar.

Zwartewater
47576

Nieuws en aankomende events van Cpunt in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg Cpunt op social media