Terug

Dieter van der Westen Band

Tickets
Dieter van der Westen Band

Dieter van der Westen Band

Americana en folk, met het ritme en de energie van wereldmuziek
Tickets
Country/Americana Werelds/Folk Topklasse Concerten
Genoemde prijzen zijn exclusief maximaal € 2,00 transactiekosten

De Dieter van der Westen Band is in 2017 opgericht door de broers Dieter en Eric van der Westen die daarvoor beiden onafhankelijk van elkaar een eigen muzikale carrière hebben in de wereldmuziek en de jazzmuziek. Nu worden de krachten gebundeld met als uitkomst een mix van americana, folk en alt-country. 

Foto: Studio Klaes

Dieter van der Westen is componist en tekstschrijver van de nummers en is in zijn schrijven beïnvloed door Neil Young, Bruce Springsteen, Mark Knopfler en Tom Waits, wat zeker te horen is, maar met zijn achtergrond in de Noord-Afrikaanse muziek combineert hij het met ritmes en klankkleuren van artiesten als Khaled en Manu Chao. Dit geeft een eigen en specifiek karakter aan de band.

De bandsound wordt aangevuld met de muzikale invloeden van de verschillende bandleden; Dieters broer Eric van der Westen werkte onder andere als bassist bij de Turkse poplegende Sezen Aksu, Martin Fondse en de Braziliaanse topartiest Lenine, gitarist Aron Raams speelde onder andere bij Gare du Nord en Paul de Leeuw, drummer Gijs Anders van Straalen is ook te vinden in de band van Wouter Hamel en bij Iris Hond. Joost Abbel schrijft zijn eigen liedjes onder het pseudoniem Johnny, speelt banjo en Dobro en is daarnaast ook bandlid van Zorita en Juan Juan. Violiste Mirte de Graaff speelt met haar groep Last Thursday en in de band van Jasper Schalks.

Timo de Jong
Timo de Jong

Nieuws en aankomende events van C. in je mail?

Ontvang nieuwsbrief

Volg C. op social media